Vrije dag

Gepubliceerd op 10 februari 2022 om 22:34

Vandaag is het onze vrije dag, we hebben geen activiteiten vandaag en kunnen dus onze zin doen. Annie en Luc gaan vandaag wel een dagtocht doen met de husky's. We besluiten om hen te gaan fotograferen en filmen bij het begin van hun tocht. Daarom trekken we naar de andere kant van de grote baan, daar waar de sami-tent staat om hen op te wachten. e horen de honden in de kennel luid blaffen, dat is meestal een teken dat ze daar bijna gaan vertrekken. Dus brengen we alles in gereedheid. Carine staat klaar met haar fototoestel in de aanslag. Patrick heeft een vaste videocamera opgesteld naast het traject en de drone is klaar om op te stijgen. Op die manier hebben we hun doortocht voor het nageslacht kunnen vastleggen.
Wij besluiten om dan zelf ook maar een wandeling te doen in het spoor van de husky's. Uiteraard niet het volledige traject, want we zouden graag rond de middag terug bij Harriniva zijn. Onderweg proberen we nog een paar nieuwe kunstjes van onze drone uit. Deze drone kan ons automatisch volgen, en dat levert dan weer mooie videobeelden op.
Tegen half 1 zijn we terug in Harriniva en gaan we meteen lunchen. Na een uurtje rust trekken we terug naar buiten, om nog wat meer rond te vliegen en te fotograferen. Annie en Luc laten ons weten dat ze veilig terug gekeerd zijn van hun dagtocht en we besluiten om de dagomzet van de bar nog eens een extra boost te geven. Voor we het doorhebben is het 6 uur, met andere woorden, etenstijd. Er is vandaag veel kans op noorderlicht, dus trekken we na het eten terug naar buiten. Maar helaas is het nog steeds zwaar bewolkt waardoor er niks te zien is. Dat houdt ons echter niet tegen om creatief bezig te zijn met licht. We doen nog een tweede poging om het noorderlicht te zien omstreeks 10 uur, maar ook nu is er nog steeds te veel bewolking.
Misschien dat het morgen wel lukt tijdens onze laatste avond in Lapland.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Roosemarijn Christiane
een jaar geleden

supermooi allemaal !