Via Trondheim naar Hell

Gepubliceerd op 10 juni 2023 om 21:02

We hebben heel goed geslapen in Dovregubbens Hall. De bedden waren zalig net zoals de rest van onze kamer, of moeten we zeggen appartement. Want we hadden ruimte in overvloed. Na een uitgebreid ontbijt is het weer tijd om alles weer in onze wagen te laden en verder te rijden. We hebben nog één overnachting vooraleer we in Lierne aankomen. Dat is het einddoel van onze roadtrip. Het is te zeggen, dat is het punt vanaf waar we terug zuidwaarts zullen rijden. Uiteraard ook met de nodige tussenstops.

Als we vertrekken hangen er donkere wolken in de lucht. Zou het dan toch voor de eerste keer gaan regenen ? Blijkbaar niet, want na een half uurtje worden de wolken alsmaar dunner en minder dreigend.

Iets na twaalven komen we Trondheim binnengereden en gaan we op zoek naar een geschikte parkeerplaats. Daarbij moeten we rekening houden met het feit dat onze auto hoger dan normaal is omdat we er een dakkoffer bovenop staan hebben. Gelukkig zijn er hier ook parkings in open lucht en vinden we snel een plekje. Als eerste gaan we naar de Nidaros Kathedraal (of domkerk).

Nidaros is trouwens ook de middeleeuwse naam van Trondheim. De fundamenten van de kathedraal dateren uit 1152. Door de eeuwen heen is ze geregeld geteisterd geweest door allerlei katastrofes zoals branden. Daardoor is het grootste gedeelte jonger dan de fundamenten.
Deze kathedraal is de belangrijkste van heel Noorwegen, en tot in 1906 werden hier alle Noorse koningen gekroond.
Naast de kathedraal heeft Trondheim nog een publiekstrekker, en dat zijn de kleurige pakhuizen aan de Nidelva rivier.

Na ons (kort) bezoek aan Trondheim is het tijd om verder te rijden tot in Hell. Een klein dorpje ten noorden van Trondheim met een grappige naam. Ook de luchthaven van Trondheim bevindt zich hier. Je kan dus met het vliegtuig naar de hel ;-) We logeren hier in het Scandic Hell hotel.  In Hell hebben ze ook het meest gefotografeerde station van heel Noorwegen. Niet zo zeer vanwege de afmetingen of bijzondere architectuur. Maar ook weer omwille van de plaatsnaam. Uiteraard moesten we daar ook even een kijkje gaan nemen.

En zo zit ook deze dag er weer op. Morgen rijden we naar Lierne voor een famillie-bezoekje bij de nicht van Patrick. Leen en haar man Daniel wonen al een aantal jaren in Lierne samen met hun 3 zonen. Drie jaar geleden wilden we al eens op bezoek te gaan, maar dat hebben we toen in allerlaatste instantie moeten afblazen wegens één of andere pandemie. Deze keer gaat niks ons nog tegenhouden !

Reactie plaatsen

Reacties

van kerckhoven
11 maanden geleden

De Hell valt precies toch niet tegen. Het is weer zo : dat ze ons wat hebben wijsgemaakt zeker over de hel en de hemel.

Annie DIERCKX
11 maanden geleden

Wat een mooi verslag , Heel mooie trip we zijn een beetje jaloers !
Genieten maar .

Frieda Hoogewys
11 maanden geleden

Laatste foto.
Die Noren zijn toch grappig hé. :-)