Naar Lierne

Gepubliceerd op 12 juni 2023 om 07:16

Na een nacht in Hell (dat klinkt zoals een titel van een film) genieten we van een zeer uitgebreid ontbijt in het hotel.
Vandaag staat er weer een rit van een goeie 200 km voor de boeg. In Noorwegen duurt dat allemaal wel een beetje langer dan bij ons in België. Reken maar snel op minstens 3 uur, en dan nog zonder onderweg te stoppen. Maar de prachtige landschappen die je doorkruist compenseren die "traagheid" ruimschoots.

We zijn ook niet echt gehaast om naar Lierne te rijden. Daarom houden we onderweg dan ook geregeld een foto-stop.

In Kvam stoppen we bij een mooi kerkje naast een groot meer. Volgens de legende zouden er in dit meer niet één maar twee monsters rondzwemmen. 
Het is zo een beetje de Noorse versie van Loch Ness. Maar behalve een mooi landschap hebben we niks gezien. We zijn nu nog zo'n 100 kilometers van Lierne verwijderd.

Lierne is een gemeente die zo groot is als de hele provincie Antwerpen en de helft van Limburg samen. En er wonen in totaal zo'n 1200 mensen; Dat maar om jullie een idee te geven van hoe uitgestrekt hier alles is.  Het is ondertussen middag, dus profiteren we er van om onze zelfgemaakte hotdogs te verorberen.

Na onze hot-dogs is het tijd voor het laatste stukje van onze trip van vandaag. De weg gaat nu steil omhoog en we komen in een totaal ander landschap terecht. Er lopen hier zelfs rendieren rond. En op regelmatige afstanden vind je parkeerplaatsen voor wandelaars. Sommigen daarvan zijn zelfs voorzien van een overdekte grill-plek.

En dan komen we aan bij Melis gård, een boerderij aan de rand van het meer. We hebben deze plaats niet zo maar toevallig gekozen. Deze boerderij wordt gerund door Leen en Daniel, een jong vlaams koppel dat hier samen met hun drie kinderen leeft. Leen is toevalligerwijs ook nog eens de nicht van Patrick. We kunnen dus stellen dat we hier op familiebezoek komen. We blijven hier twee dagen. Voor vandaag is onze kaars bijna uit. We gaan nog snel wat foto's nemen in de onmiddellijke omgeving en dan is het tijd om bij te praten met de familie.
Een filmpje van vandaag hebben jullie uiteraard ook nog te goed.

Reactie plaatsen

Reacties

Roosemarijn Christiane
10 maanden geleden

chique dingen mannen !!!