Tweede dag in Lierne

Gepubliceerd op 13 juni 2023 om 20:17

Vandaag is het onze twee dag bij Leen en Daniel in Lierne. Acht jaar geleden zijn ze met hun gezinnetje naar Noorwegen verhuisd om hier iets nieuws op te bouwen. Je hebt ze misschien zelfs gezien het eerste seizoen van de VRT-reeks "Het hoge noorden". Daar kwamen ze ook in voor. Ze hebben hier in Lierne een boerderij en een "lapje" grond. Dat "lapje" is wel zo'n 750 hectare groot. Ze hebben zelfs hun eigen waterval. Die gaan we vandaag proberen te zoeken. Daniel wijst ons de kaart waar waterval zich bevindt. Op de weg er naartoe doorkruisen we weides, bossen en moerasgebied. Het is ongelooflijk dat hun grondstuk zo immens groot is. Maar wat wil je met een gemeente die al zo groot is al de provincie Antwerpen en de helft van Limburg samen. De weg naar de waterval is steil, er vloeien dan ook de nodige druppels zweet.

Een paar liter zweet later komen we bij het beekje waar de waterval in uitkomt. Maar de waterval zelf zien we niet zo meteen. Het is hier dan ook dicht begroeid terrein. Gelukkig voor ons hebben we onze drone bij ons, en kunnen we die in de lucht laten om de waterval te zoeken. Dat lukt dan ook vrij snel. We stonden er dichterbij dan we dachten, maar desondanks het feit dat het geen kleintje is en we ze duidelijk konden horen, vonden we ze niet meteen. De waterval is meer dan 20 meter hoog. Zoiets hebben we in België niet, maar Leen en Daniel hebben ze gewoon in hun achtertuintje.

We zijn tevreden dat we de waterval gevonden hebben en op eigen kracht tot boven geraakt zijn. Daniel had ons aangeboden om ons met zijn quad naar boven te brengen, maar we wilden absoluut laten zien dat we het op eigen kracht konden. Nu moesten we natuurlijk ook terug naar beneden. Daarbij viel pas echt op hoe steil onze klim geweest is.

We zijn heelhuids terug beneden geraakt. Omdat we vandaag ons potje zelf willen koken gaan we snel wat inkopen doen in de plaatselijke supermarkt.
Het appartement waarin we logeren is voorzien van alles wat je nodig hebt, Er is een volledig ingerichte keuken en alle gerei is aanwezig. Leen en Daniel richten zich op natuurfotografen die bij hun foto's willen komen nemen. Daniel is een begenadigd natuurfotograaf en hij heeft op zijn terrein verschillende hutten gebouwd van waar uit de fotografen hun foto's komen nemen. Maar ook niet-fotografen zijn bij Leen en Daniel welkom. Voor wie wil genieten van ongerepte natuur is deze streek een absolute aanrader. Wij hebben ons alvast voorgenomen om nog eens terug te komen en dan voor langer dan een paar dagen. Morgen rijden we weer verder, deze keer zuidwaarts, om langzaam naar huis te gaan. Uiteraard doen we dat ook verschillende stappen. De eerste halte van onze terugreis wordt Orsa in Zweden.

Wie interesse heeft om eens bij Leen en Daniel te logeren, kan terecht op hun website www.melis-gard.com
en zeg maar dat wij jullie gestuurd hebben !

We sluiten af met een filmpje ...

Reactie plaatsen

Reacties

Annie DIERCKX
een jaar geleden

Mooi jullie zijn echte krakken kei mooi gedaan chapeau !