Verder naar Dombås

Gepubliceerd op 9 juni 2023 om 21:07

Vandaag is het tijd om weer verder te reizen. Na ons ontbijt in het naburige hotel is het tijd om al onze bagage weer in de auto te stoppen en Geiranger achter ons te laten. Onze volgende bestemming wordt Dombås. Maar we rijden er niet rechtstreeks naartoe, we maken een klein ommetje langs het Dalsnibba Utsiktspunkt, of om het in het Nederlands te zeggen het Dalsnibba uitkijkpunt. Dat punt bevindt zich op zo'n 1500 meter boven de zeespiegel en biedt je een prachtig uitzicht over het Geirangerfjord. De weg naar boven is betalend, tenzij je met de fiets of te voet gaat. Maar voor geen van beide alternatieven hadden we de tijd (en de moed) dus hebben we de Geirangerse toeristische economie maar gesteund.

Als we boven aankwamen waren we bijna alleen, maar even later begon de ene bus met toeristen na de andere te arriveren. Hele ladingen Amerikanen en Chinezen werden hier afgeleverd. Echt lang blijven die niet, want het uitzichtspunt is maar één van de vele zaken die ze op zo kort mogelijke tijd willen bezoeken. In de souvenirs-shop kan je ook vanalle snacks kopen, en daar dachten een paar toeristen om eens snel de rij waar Carine in stond voorbij te schieten. Dat liet Carine uiteraard niet zomaar over zich heen komen en ze wees ze kordaat naar hun plek in de rij : achteraan. En om ze dan ook nog een beetje te pesten deed ze dan ook nog een zeer uitgebreide bestelling...
We zijn zonder dat het tot een handgemeen gekomen is zonder brokken terug beneden geraakt en reden dan verder in de richting van Vågåmo. Een paar dagen geleden zijn we vanuit Lillehammer uit die richting gekomen, nu doen we het traject in de omgekeerde richting. Dat lijkt misschien een beetje raar of dom, maar voor ons was het de gemakkelijkste manier om richting Trondheim te rijden. Toen we onze reis een half jaar geleden planden wisten we nog niet zeker of de wegen na Geiranger al wel zouden open zijn. De winter kan hier lang duren...

In Vågåmo verlaten we de RV15 en rijden via de FV438 in de richting van de E6 in Sel. Eens we terug op de E6 zitten gaat het verder richting Trondheim. 

We zouden in principe rechtstreeks tot in Trondheim kunnen rijden, maar dat zitten we tot 's avonds in de wagen, en dat kan niet bedoeling van onze roadtrip zijn. Daarom hebben we een overnachting gepland in Dovregrubbens Hall in de buurt van Dombås. Dat bleek een goeie keuze te zijn, want we hebben hier een zeer ruime kamer, ingericht in blokhut stijl. Alle comfort is hier aanwezig, zelfs supersnelle wifi. 

Doordat we niet verder moeten rijden vandaag hebben we de tijd om een korte wandeling in de buurt te maken. Deze streek ziet er helemaal anders uit dan wat we de vorige dagen gezien hebben, maar is zeker niet minder mooi !

Voor ons avondeten moeten we ook nergens meer naartoe rijden. Ons verblijf heeft een restaurant waar je goeie stevige kost kan eten.
Dat hebben we dan uiteraard ook gedaan. Morgen gaat het verder, richting Trondheim. Om één of andere reden waren alle betaalbare hotels en verblijven in deze periode volgeboekt, dus zoeken we het net buiten de stad. 
Je hebt alvast nog een filmpje van ons tegoed, dat vind je hier

Reactie plaatsen

Reacties

Anja
een jaar geleden

Jullie verslagen en filmpjes ... ik verslind ze ♥ Wat 'n prachtige reis maken jullie zeg !!!