Nog een dagje Geiranger

Gepubliceerd op 8 juni 2023 om 23:04

Vandaag is het onze tweede dag in het wondermooie Geiranger. We hebben ondertussen ook kennisgemaakt met Ian, de eigenaar van het huis waarin we verblijven. Ian is een echte...Schot die door de liefde in Noorwegen is beland. Hij kan uren vertellen over de streek en de gewoonten hier. We hebben al heel wat bijgeleerd over dit prachtige land. En blijkbaar is Lierne, de verste bestemming van onze reis, een echte aanrader volgens hem. We zijn benieuwd. 
Na het ontbijt dat we in een vlakbij gelegen hotel nuttigen doen we een korte wandeling op aanraden van Ian naar een verborgen vallei.

Het is al middag als de wandeling er op zit. We drinken snel een kop koffie in ons verblijf (er is ook een keuken) en worden nog wat bijgepraat door Ian. 
Hij weet werkelijk alles over deze streek, de man is een wandelende encyclopedie.
Na de middag scheiden onze wegen zich. Patrick gaat een toertje met een RIB doen op het Geirangerfjord. Een RIB is een soort van speedboot waar je met een twintigtal mensen aan hoge snelheid over het water zoeft. Aangezien Carine niet zo'n liefhebber is van dit soort dingen, gaat zij verder Geiranger verkennen. Om met de RIB mee te varen krijg je een pak dat je droog moet houden en uiteraard ook een reddingsvest. Niet dat het allemaal zo erg is, maar veiligheid boven alles.

Terwijl Patrick het ruime sop kiest, kiest Carine voor iets veiliger sop.

Iets na vieren is de stoere fjord-vaarder terug aangemeerd in de haven van Geiranger. Omdat we in ons verblijf ook over een keuken beschikken besluiten we om hier nog snel wat inkopen te doen en vandaag zelf ons potje te koken. Vanaf onze eettafel hebben we trouwens een fantastisch uitzicht over het Geirangerfjord. Alleen daarvoor zou je hier zelf je potje koken.

Morgen rijden we verder in de richting van Trondheim, met een overnachting in Vålåsjø.
Voor vandaag hebben we nog een filmpje van onze wandel en vaar-activiteiten...

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.