Naar het Geirangerfjord

Gepubliceerd op 7 juni 2023 om 22:02

Onze nacht in onze glampingtent is ons goed bevallen. Het heeft weliswaar vannacht gevrozen, maar onder de warme donsdekens hebben we daar niks van gemerkt. Wat we nu ook goed kennen is het feit dat het hier in de zomer niet donker wordt. In een tent met een doorschijnend dak valt dat natuurlijk dubbel zo hard op. Als je dan om twee uur 's nachts even wakker schiet dan heb je de indruk dat het al 7 uur 's ochtends is.

In het hoofdgebouw van de lodge krijgen we een heerlijk ontbijt voorgeschoteld, met een vriendelijke bediening er gratis bovenop !
We hebben eigenlijk spijt dat we al moeten vertrekken, maar onze volgende bestemming wacht al op ons. We rijden verder naar het wereldberoemde Geirangerfjord. Daarbij ervaren we onderweg vrijwel alle jaargetijden op amper 60 kilometer afstand. Ondanks de korte afstand nemen we onze tijd voor dit traject. Want we willen uiteraard ook de nodige foto's meenemen als souvenir.

Het Oostenrijk-gevoel is vandaag ook weer helemaal aanwezig. De weg naar Geiranger is een pas die al over de 1000 meter boven de zeespiegel ligt.
We wanen ons echt in de winter in Oostenrijk. Een uurtje geleden liepen we nog vrolijk in T-shirt rond, nu zitten we in een besneeuwd berglandschap.

Eens we over de pas zijn gaat het met ontelbaar veel haarspeldbochten naar beneden tot in Geiranger. 

En dan staan we er, aan de voet van het vermaarde Geirangerfjord. Er is zelfs een rampenfilm gemaakt over dit fjord. Iets met een tsunami nadat er een stuk berg in het fjord schuift. Iets wat naar het schijnt echt kan gebeuren. Wij hebben alvast onze voorzorgen genomen en logeren straks hogerop. Je kan maar nooit voorzichtig genoeg wezen. Ondanks alle mogelijke rampscenarios gaan we toch even op verkenning hier. Er ligt een cruise-schip aangemeerd en het loopt hier vol met toeristen.

Omdat we niet zo van drukte houden besluiten we om onze wagen wat hogerop te parkeren en de fossevandering te doen. In het nederlands is dat de waterval-wandeling. Aan stromend water is er hier niet echt een gebrek en overal zie je hier wel watervallen. Eentje daarvan komt door het dorp naar beneden. Men heeft hier een wandelpad naast aangelegd, voorzien van de nodige trappen om het hele traject veilig te kunnen overbruggen.

Dan is het tijd om stilletjesaan naar ons verblijf voor vandaag en morgen te rijden. We logeren op veilige hoogte bij Lunheim, een kleinschalig gastenverblijf, hoog boven Geiranger. Morgen gaan we hier verder op verkenning. Ondertussen is hier al een filmpje van onze belevenissen van vandaag.

Reactie plaatsen

Reacties

Annie DIERCKX
een jaar geleden

Heel mooi jullie zijn echte genieters , groot gelijk , daar willen we ook eens naar toe , hopelijk lukt het. .
Nog veel plezier !:)