Naar Skjåk

Gepubliceerd op 7 juni 2023 om 07:42

Vandaag vertrekken we uit Lillehammer naar dunner bevolkt gebied, alhoewel we hier nog geen grootsteden zijn tegen gekomen  (met uitzondering van Oslo). We beginnen de dag met een stevig ontbijt in ons hotel, en laden dan onze spullen terug in de auto. De check-out kan je hier zelf doen, da's gemakkelijk. We moeten een dikke 200 kilometers rijden, da's onder normale omstandigheden een goeie 3 uur. Maar wie ons kent weet dat we daar wel een beetje langer over doen. Vanaf het hotel rijden we naar de snelweg, de E6. Stel u bij die snelweg niet hetzelfde voor als bij ons in België. Je mag op de meeste plekken maar 80 of maximaal 90 per uur rijden, en vaak heb je maar één rijstrook per richting. Opdringerige chauffeurs die in je koffer hangen zoals bij ons maar vaak gebeurt als je je aan de limieten houdt hebben ze hier precies niet. Daarvoor zijn de "tarieven" van de politie ook aan de pittige kant. En er is ook geen reden om te snel te rijden, des te meer kan je van het landschap genieten.

We besluiten om onderweg ook de wagen bij te tanken, want schijnbaar liggen de tankstations hier niet zo dicht bezaaid als bij ons. De prijzen zijn hier hoger dan bij ons, Noorwegen is niet bepaald een goedkoop land, maar al bij al valt het nog mee.
Carine benut de kans om het tankstation aan een grondig onderzoek te onderwerpen. Zoiets noemen ze beroepsmisvorming naar het schijnt.

Daarna gaat de rit verder richting Skjåk, we ruilen de E6 om voor de Rv15, zeg maar de gewone weg.
In Lom houden we een tussenstop, daar hebben ze een authentieke staafkerk die nog effectief gebruikt wordt, maar ook door toeristen kan bezocht worden. Aangezien we ons ook tot de toeristen rekenen gaan we dat dan ook maar doen.

We laten Lom, dat ten tijde van de Deense heerschappij Lomb heette achter ons en rijden verder richting Skjåk. Onderweg komen we een mooie stroomversnelling tegen, daar moeten we uiteraard ook foto's van kunnen nemen.

Omdat het nog een beetje te vroeg is om in onze volgende verblijfplaats in te checken rijden we nog wat verder rond in de buurt om nog meer foto's te maken en profiteren we van de gelegenheid om nog wat inkopen te doen.

En dan is het tijd om naar de Reinheimen Lodge te rijden, onze overnachtingsplaats voor vandaag. Deze keer logeren we niet in een kamer of appartement, maar in een glamping tent. Zoiets hadden we nog nooit gedaan, en hier hadden we die mogelijkheid.

We worden hier ontvangen door een supervriendelijke dame, die blijkbaar een spaanse is, die hier in het zomerseizoen de lodge uitbaat. In de winter keert ze terug naar haar thuis in Gran Canaria. Omdat we pas tegen 6 uur gaan eten rijden we nog naar een uitzichtspunt in Billingen. 

Na een uurtje fotograferen en filmen op deze prachtige locatie is het tijd om terug te keren naar onze tent. Omstreeks 6 uur wordt ons avondmaal geserveerd. Dat was, samen met een streekbiertje, om duimen en vingers van af te likken. Daarna is het tijd om al het beeldmateriaal dat we vandaag verzameld hebben te verwerken, een kort filmpje te monteren en onze blog te updaten. Dat laatste lukte niet meer, onze kaars was uit...

Het filmpje kan je hier vinden :

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.