De grote oversteek

Gepubliceerd op 4 juni 2023 om 22:52

We hebben weer zeer goed geslapen in onze B&B in Stenum. Er wacht ons een lekker ontbijt, en dan is het tijd om af te rekenen, in te pakken en afscheid te nemen van onze gastvrouw en gastheer.

Onze eerste halte wordt de terminal van ColorLine in Hirtshals. Hier nemen we de ferry naar Larvik in Noorwegen. Dat is een overtocht die zo'n drie uur zal duren. De afgelopen week is het nog een beetje spannend geweest of onze ferry wel zou varen. Want twee weken geleden had het schip averij opgelopen bij het aanmeren en moest hersteld worden. Maar alles was terug in orde, in de verte zagen we de Superspeed 2 aangestoomd komen.
De parking waarop we moesten aanschuiven stond al helemaal vol. Het was voor ons de eerste keer dat we de ferry met de auto namen, maar eigenlijk stelt het helemaal niks voor. Er staan genoeg medewerkers van ColorLine paraat om het op het schip rijden zo vlotjes mogelijk te laten verlopen.
Met een paar minuutjes vertragen kon het schip uitvaren, waarbij we vanop het dek een pechvogel konden zien die in het midden van de parking achterbleef omdat zijn auto niet meer wilde starten. 

De oversteek naar Noorwegen verliep vlekkeloos. Om de tijd te doden, en omdat een mens ook af en toe eens moet eten, zoeken we ons een tafeltje in één van de talrijke restaurants aan boord en eten daar ons middagmaal. Dan moeten we vanavond in Noorwegen al niet meer op zoek naar voedsel. Uiteraard gaan we bij het uitvaren ook nog wat foto's nemen op het dek, maar eens je op volle zee zit is het landschap eerder eentonig te noemen.

Na een dikke drie uur varen wordt er omgeroepen dat Larvik in zicht komt en dat alle mensen die met de auto op de boot zitten zich naar hun voertuig mogen begeven en zich klaar houden om te vertrekken. Uiteindelijk duurt dat ook nog een half uurtje, maar dan staan we op Noorse grond. Noorwegen was het enige land wat nog niet echt bezocht hebben. We hebben ooit al eens een tussenlanding gemaak in Tromso toen we terugkwamen van Lapland, maar dat telt niet echt mee, want we zijn toen niet uit het vliegtuig geweest.
Van Larvik naar onze bestemming in Tonsberg is het maar een klein uurtje rijden. We verblijven in het Wilhelsem house. Dat is een hotel met een automatische receptie. Je krijgt de dag dat je aankomt een code doorgestuurd via sms en daarmee kan je alle deuren openen.
Je zou denken dat het hotel dan maar navenant is qua inrichting, maar we waren zeer aangenaam verrast.

Omdat we ook wat meer willen doen dan alleen maar van hotel naar hotel rijden, doen we nog een wandeling in de binnenstad van Tonsberg. Het is een gezellig stadje met heel wat activiteit aan de kleine haven voor plezierboten.

Uiteraard hebben we ook een kort filmpje gemaakt van onze dag, dat kan je hier vinden

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.