Zondag visdag

Gepubliceerd op 6 februari 2022 om 21:49

Vandaag is het onze eerste volledige dag in Lapland, die zetten we in met een stevig ontbijt. We hebben ondertussen al onze vaste tafel in het restaurantgedeelte waar er ontbeten wordt. Na het ontbijt trekken we onze speciale overalls aan die we hier voor de duur van ons verblijf mogen gebruiken. Behalve overalls krijg je hier ook nog zeer stevige laarzen, warme handschoenen en een bivakmuts in bruikleen. Zelfs warme sokken voor in je schoenen krijg je mee. Nu is het vandaag niet echt koud, als we buiten gaan duidt de thermometer -6 aan. Maar er staat een beetje wind, waardoor het wel wat kouder aanvoelt in je gezicht. We gaan een korte wandeling maken in de omgeving om Annie en Luc te laten kennismaken met Lapland.
In onze valiezen zit ook een drone, en die gaan we vandaag ook voor het eerst in de lucht laten. Kwestie van hem eens een beetje te testen, want hij is nog tamelijk nieuw. Maar alles is vlekkeloos verlopen, allen mogen we de volgende keer het opvouwbare landingsplatform voor de drone niet vergeten, want landen op een egaal wit vlak (sneeuw) vindt hij niet zo leuk en er was enige overredingskracht nodig om hem terug aan de grond te krijgen.
We maken nog snel een ommetje langs de Sami-tent die een eindje verder staat. Daarna keren we terug naar Harriniva voor de lunch. Om 13 uur worden we geacht te gaan ijsvissen. Onze gids staat ons al op te wachten. Ver moesten we niet gaan, want we gaan ijsvissen op het ijs dat op de Muonio-rivier ligt, en deze ligt hier vlak voor de deur. Ijsvissen is niet echt moeilijk, het enige wat je nodig hebt is een boor om een gat in het ijs te maken en een vislijntje. En verder heb je geduld nodig, heel veel geduld. Omdat we geen vis lusten kon het ons weinig schelen of we een vis zouden bovenhalen. Na twee uurtjes op het ijs had nog altijd niemand iets aan de lijn gekregen. Maar ondertussen hadden we al heel wat nieuwe vriendjes en vriendinnetjes leren kennen. 
Het avondeten was weer om vingers en duimen van af te likken. Op culinair vlak valt er niks aan te merken ons hotel. En het personeel is super vriendelijk. Na het avond eten gaan we nog effe terug buiten, niet dat we noorderlicht verwachten, want het is veel te bewolkt. Het zou vannacht trouwens nog gaan sneeuwen. Maar we experimenteren graag met camera's en toestanden, en dat hebben we dus nog even gedaan.
En wederom nieuwe vriendjes gemaakt, deze keer met mensen uit India en Duitsland.
Morgen staat er een husky-tocht op het programma, iets waar we heel erg naar uitkijken


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Frieda Hoogewys
een jaar geleden

Mooi,mooi . En geen vis gevangen?