Selecteer een pagina

Een jaartje geleden hadden we eens een zotte inval. We kwamen op het lumineuze idee om naar het Limburgs Oktoberfest te gaan. Dat vond plaats in Meeuwen-Gruitrode, dus besloten we om er maar meteen een weekendje Center Parcs van te maken. Want terug naar Mechelen rijden met een paar liter bier op, dat leek ons niet zo veilig. En er was ook een shuttledienst, die ook nog eens aan de ingang van Center Parcs stopte. Dus kon het niet beter uitkomen. We hebben toen een fantastisch weekend beleefd en meteen beslist om er ook de volgende editie bij te zijn.
Dus dit jaar zijn we opnieuw voor een weekendje naar Peer getrokken. Dit maal niet met zijn vieren maar met z’n zessen. Behalve Luc & Diane hebben we nu ook Eddy & Rita mee op sleeptouw genomen.
Omdat we “Friends van Center Parcs” zijn mogen we vroeger op het park binnnen en vertrekken we vrijdags vlak na de middag. Zo omstreeks 3 uur in de namiddag is iedereen aangekomen in onze ruime cottage. Eddy & Rita hebben voor spaghetti en bijhorende saus gezorgd, wij voor het warme water. En zo hebben we tenminste al een avondmaal.

Voor vanavond zijn er nog geen Oktoberfest-aktiviteiten voorzien, maar omdat stilletjes in onze bungalow zitten  niet echt in onze natuur zit gaan we nog iets drinken in één van de vele restaurants die je hier in dit park aantreft. Een ijsje hoort er natuulijk ook nog bij 🙂 En om onze maag en lever al een beetje voor te bereiden op wat morgen komt degusteren we ook nog een paar Gentse stroppen. ​Daarna is het slapenstijd, zaterdag wordt het een zware dag.

Na een verkwikkende nachtrust (toch voor de meesten onder ons) gaan we ontbijten. We hebben een arrangement met ontbijt genomen, dus kunnen we elke ochtend uitgebreid gaan ontbijten. En keuze was er zeker genoeg. Misschien dat niet alle zaken aan te raden zijn als je ’s avonds nog naar een Oktoberfest trekt, maar lekker was het wel.
Omdat het wel even duurt voor we onze lederhosen en dirndls kunnen aantrekken gaan we samen met Eddy & Rita nog een wandeling in de buurt maken. Kwestie van de calorieën die we vanavond onvermijdelijk gaan binnendoen er al op voorhand af te lopen.

We hebben een wandeling van zo’n 12 kilometer uitgestippeld die ons afwisselend tussen de velden en door het bos zal leiden. Het zonnetje is al flink zijn best aan het doen, het is echt nog nazomer, ook al zitten we al eind september. Wat ons ook opvalt is dat er hier enorm veel buxus-hagen staan, velen daarvan zijn ook artistiek vormgegeven.

We hebben geluk, want op onze wandelroute komen we ook de Hoogmolen tegen, dat is een watermolen die zich op de Abeek betreft. En wat het nog mooier maakt is dat ze daar ook een taverne hebben. Ideaal om onze dorst te lessen !

Daarna is het tijd om verder te stappen, want hebben nog maar amper 4 kilometer gestapt en moeten er nog minstens 7 doen. En het is ook de bedoeling dat we op tijd terug zijn op het park om ons om te kleden voor het Oktoberfest. Onze wandeling brengt ons in de vallei van de Abeek, een mooi natuurgebied me zelfs een echt moeras waar een verhoogd wandelpad doorheen loopt.

Als we de vallei van de Abeek verlaten hebben komen we terug tussen de weilanden terecht. We komen zelfs enkele buxus-kwekerijen tegen. Dat verklaart waarschijnlijk waarom er hier zoveel buxus-hagen staan. We hebben nog een goeie 5 kilometer voor de boeg, en dan zijn we terug aan onze bungalow. Nog een uurtje rusten en dan is het tijd om onze feestkledij aan te trekken. We zijn er helemaal klaar voor !

Wie het wil kan onze wandeling ook nog bekijken via de site van Garmin : http://adventures.garmin.com/nl-NL/by/daxmon/rondwandelen-in-peer/#.V-kgr5iLSUl

http://www.heumsweetheum.be/albums/Wandelen%20in%20Peer/