Selecteer een pagina

We kunnen zeggen dat het stilletjesaan een traditie begint te worden : ons jaarlijks weekend in Peer.
In de naburige gemeente Meeuwen Gruitrode vindt er daar elk jaar het groot Limburgs Oktoberfest plaats. Iets waar we drie jaar geleden voor het eerst naartoe geweest zijn. Dat is ons toen zo goed bevallen dat we sindsdien iedere keer zijn teruggekeerd. Ook dit jaar dus weer. Onze groep wordt ook iedere keer groter, de eerste keer waren we met z’n vieren, vorig jaar met z’n zessen. Dit jaar zijn we al met z’n tienen. Volgend jaar gaan we waarschijnlijk al een autobus voor onze groep alleen kunnen inleggen…
Omdat we met z’n tienen niet meer in één cottage passen hebben we er twee voor vijf personen geboekt, die naast elkaar gelegen zijn. De ene is exclusief voor de mannen, de andere is voorbehouden voor de vrouwen. We zijn benieuwd welke cottage er op het eind van het weekend het properste zal bijliggen 🙂

Diane en Luc arriveren als eersten na ons, in afwachting van de rest besluiten we al iets te gaan te gaan drinken in de Market Dome van het park. We moeten ons al beginnen te oefenen voor het bierfestijn van morgenavond !

één voor één beginnen de oktoberfeesters binnen te vallen. We verplaatsen onze aktiviteiten dan ook terug naar onze cottages waar we beginnen met de voorbereidingen van ons avondmaal. Dat is ook al een traditie geworden, namelijk spaghetti.

Met z’n tienen eten in een cottage die maar voorzien is voor 5 personen, dat vraagt een beetje creativiteit, maar daaraan ontbreekt het in onze groep niet.

Na het avondmaal is het nog veel te vroeg om al te gaan slapen, dus besluiten we om al wat te gaan “repeteren” voor morgenavond.

Na de nodige halve liters is het tijd om ons bed te gaan opzoeken. Morgen staat er een lange dag voor de boeg !