Selecteer een pagina

Als het weerbericht van gisteren al onheilspellend klonk, dan is dat van vandaag nog een pak dramatischer.
Voor de middag 50% kans op regen, na de middag 90%. Zouden we niet beter onze rubberlaarzen aantrekken en onze reddingsboot gaan opblazen ? Wordt er al aan een nieuwe ark gebouwd om de mensheid te redden van de komende zondvloed ?
Volgens ons gaat het niet zo’n vaart lopen. We zijn hier tenslotte op het zonne-terras van Oostenrijk. En ook al is die zon niet echt prominent aanwezig, het is wel droog. Dus trekken we er op uit voor een wandeling, met de regenkledij in de rugzak.

Vanuit Fiss vertrekken we met de Schönjochbahn tot aan het middenstation. Vanaf hier volgen we de Panorma Genussweg. Dat is een wandelweg die vertrekt aan de Komperdell in Serfaus en eindigt in Ladis. Het stuk van Serfaus naar Fiss hebben we al een paar keer gedaan. Van Fiss naar Ladis hebben we nog nooit in die richting gedaan. Hoog tijd dus om dat eens te doen.

Het is eigenlijk perfekt wandelweer. Niet te warm en de zon komt ook regelmatig kijken, maar je hebt geen zonnebrandolie nodig.
Onze eerste halte is de Frommesalp, waar we iets drinken en een lekkere soep tot ons nemen. Een wandelaar dient zich zelf te voorzien van vocht en voedsel !

Dan gaat het weer verder. Boven ons hoofd cirkelen de parasailers. Die trekken zich blijkbaar ook niet veel aan van het onheilspellende weerbericht. We hebben trouwens nog geen druppel gezien of gevoeld. Onze volgende halte wordt de picknick-plek Rabischl.

De Tirolers blijven ons verrassen. Midden in het bos een picknickplek aantreffen, dat is niet echt abnormaal. Maar dat er dan ook nog kraaknet sanitair aanwezig is, dat is een aangename verrassing te noemen. Na een korte sanitaire pauze gaat het verder richting Café Obladis.

Na nog een dik uurtje stappen komen we aan bij het doel van deze wandeling : Café Obladis. Deze zaak hebben we hier 15 jaar geleden ontdekt en sindsdien komen we elke keer we in Serfaus of Fiss verblijven naar hier om een lekkere ijscoupe te eten.
Het ijs is hier huisbereid en om het simpel te zeggen : Heerlijk !
Al een geluk dat Obladis tamelijk ver van Mechelen verwijderd ligt, anders kwamen we hier waarschijnlijk elke week.

Na het ijs is het tijd voor het laatste stuk van onze wandeling. We moeten nog naar beneden in Ladis om daar dan vervolgens met de Sonnenbahn terug naar Fiss te zweven. De wolken beginnen er al wat dreigender uit te zien. De vraag is of we nog voor de zondvloed terug aan ons appartement in Fiss gaan aankomen.

Na een dik half uurtje af te dalen staan we beneden in Ladis. Nu is het enkel nog kwestie van naar de Sonnenbahn te stappen.

Het is nog altijd droog als we aan de Sonnenbahn aankomen. Ook tijdens de rit naar Fiss blijft het droog. We moeten enkel nog proberen om vanaf het dalstation van de Sonnenbahn droog aan ons appartement te geraken.

Net als we aan de voordeur van ons appartement aankomen begint het te druppelen. Een betere timing dan dit is er niet.
We hebben vandaag zo’n 17 kilometer afgelegd. Daarvan is een goeie 4 kilometer kabelbaan. Dat wil zeggen dat we zo’n 13 kilometer gestapt hebben vandaag. Dat hebben we weer eens flink gedaan, al zeggen we ’t zelf.