Selecteer een pagina

Vandaag klopt het weerbericht voor één keer eens. We staan op met een zwaar bewolkte hemel en ’t ziet er uit dat we het deze keer niet droog gaan houden. Tijd voor een alternatief programma dus. Een jaar of 6 geleden hebben we de Swarovski Kristallwelten in Wattens al eens bezocht. Vandaag gaan we dat opnieuw doen, want het is geen statische tentoonstelling. Regelmatig wordt er wel wat nieuws gebouwd, dus moeten we nog eens gaan kijken.
Als we in Wattens aankomen blijkt dat wij niet de enigen waren die vandaag een binnenactiviteit gepland hadden. Er staat al een flinke rij wachtenden aan de kassa’s.

Gelukkig gaat het vlotjes vooruit, en een dik kwartiertje later staan we al bij de reus, die de ingang van de Kristalwelten vormt.

Als je binnengewandeld komt, dan loopt je als het ware recht op het grootste geslepen kristal ter wereld. Een kleinnood van zo’n 310.000 karaat. We vrezen dat dit een beetje buiten ons budget gaat vallen.

De eerste ruimtes van de tentoonstelling zijn nog de zelfde als vorige keer. Zo zijn er de bizarre machines in het Mechanical Theatre van Jim Whitings en de Crystal Dome met z’n 595 spiegels.

Maar zijn ook totaal nieuwe kamers, allemaal ontworpen door artiesten van over de hele wereld.

Je vindt hier ook kleine en minder kleine kunstwerkjes in kristal. Zo heeft men de Empire State Building en de Taj Mahal nagebouwd in kristal. Adembenemend is dat !

Op het einde van de tentoontelling krijg je nog een overzicht van de geschiedenis van Swarovski en wat zo allemaal maken. En dat is best wel meer dan alleen maar kristallen. Ze maken trouwens ook heel goede (en dure) verrekijkers.
Tenslotte kom je dan terecht in een hele grote Swarovski-winkel, waar je heel veel centjes kan uitgeven als je dat wil…

We hebben de uitgang van de Kristallwelten gehaald zonder dat we een kredietoverschrijding op onze bankrekening hadden. Voldaan rijden we terug naar Fiss. Het is vandaag onze laatste dag, dat houdt ook in dat er al een paar plichtplegingen dienen gedaan te worden. Eentje daarvan is afrekenen met onze gastheer en gastvrouw, de famillie Pale. Zij hebben ons in de watten gelegd, en dat weten we op prijs te stellen, Geen enkele vraag was hen te veel. Ze hebben zelfs voor goed weer gezorgd !
Morgen reizen we verder, maar nog niet naar huis, we breiden nog een vervolg aan onze vakantie. Waarheen ? Dat lezen jullie morgen wel !