Selecteer een pagina

De herst en wintermaanden zijn traditioneel drukke maanden voor modelspoorliefhebbers.
Overal in België en vooral in Nederland worden er beurzen en tentoonstellingen georganiseerd.
Dit weekend vond in Utrecht het jaarlijkse Eurospoor evenement plaats, en natuurlijk moesten wij daar ook eens een kijkje gaan nemen.
Utrecht is niet zo ver vanuit Mechelen, dus vertrekken we zo rond kwart voor negen met de wagen naar het Noorden van Nederland. Het is zondag en het is rustig op de baan, zodoende staan we anderhalf uur later geparkeerd op parking 4 van de Jaarbeurs in Utrecht. Onze toegangstickets hadden we al online besteld, dus hoeven we niet aan te schuiven aan de kassa maar kunnen we meteen doorgaan naar de ingang. Eurospoor is één van de grootste modelspoor-evenementen van Europa. Er zijn banen te zien uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en nog andere landen.

Er staan heel mooie modelbanen op deze beurs. In alle mogelijke schalen. Daarbij valt trouwens op dat er veel banen in schaal N (1 op 160) te zien zijn. Op veel beurzen zie je meestal aleen maar de gekende H0 (1 op 87) en grotere schalen.
Er is hier ook voldoende ruimte gelaten tussen te banen, je staat nergens te dringen of te duwen om iets te kunnen zien. En wie iets nodig heeft voor zijn (of haar) modelbaan, die gaat hier zeker wel iets vinden. Er zijn talloze kraampjes waar je wel een koopje kan doen. Wij hebben alleszins één en ander gevonden dat we kunnen gebruiken voor onze treinprojecten.
En behalve rondkijken en foto’s nemen, hebben we ook nog een beetje gefilmd, zodat jullie ook wat bewegende beelden hebben van EuroSpoor 2016.

Na zo’n drie en een half uur rondlopen hebben we zowat alles gevonden wat we denken nodig te hebben.
Nog snel een paar foto’s maken met de smartphone en dan rijden we weer terug naar Mechelen.
Binnen minder dan 14 dagen zitten we terug tussen de treintjes… daarover lezen jullie binnenkort weer wat nieuws !