Selecteer een pagina

Als we wakker worden na een zalige nachtrust ziet Hamburg er winters uit. Het heeft gevroren, de bomen hebben een wit ijslaagje, en er valt zelfs een heel klein beetje sneeuw.
Vandaag trekken we naar Tierpark Hagenbeck, zeg maar, de zoo van Hamburg.
In tegenstelling tot de meeste dierentuinen in Duitsland is Hagenbeck een privé-initiatief dat geen subsidies krijgt van de staat. We zijn zeer benieuwd van wat we daar mogen verwachten.
Omdat Tierpark Hagenbeck toch een dikke 7 kilometer van het hotel verwijderd ligt, besluiten we om maar met de auto tot daar te rijden. Want we weten nog niet hoe groot het daar is, en we moeten uiteraard ook nog dezelfde afstand terug komen naar het hotel.
Als we in het stadsgebied Stellingen aankomen vinden we heel gemakkelijk parkeerplaats. Recht tegenover het Tierpark staat een parkeergarage met meerdere verdiepingen. Aan de kassa nemen we een combi-ticket voor zowel de dierentuin als het tropisch aquarium. Daar beginnen we dan ook ons bezoek.

Het tropisch aqurium is meer dan alleen maar een aqurium, het is eigenlijk een tropische wereld, met slangen, vissen, reptielen en nog andere dieren.  Het grote aquarium heeft een indrukwekkend groot venster met het formaat van een bioscoopscherm. Maar in de plaats van films zie je hier haaien en andere vissen voorbij zwemmen.

Daarna trekken we onze jas terug aan (die kan je achterlaten in een locker, want het is er veel te warm) en gaan we het park zelf verkennen.
Dat park is veel groter dan we verwacht hadden, je kan het qua oppervlakte zeker vergelijken met Plankendael in Mechelen. Je ziet ook dat men hier serieus aan het vernieuwen is. De oude dierenvertrekken moeten stilletjesaan plaats ruimen voor nieuwe grotere en beter aangepaste vertrekken. Zo hebben ze hier een ijszee gebied waar je dieren vindt die normaal gezien op de noord- of zuidpool wonen. Ook voor andere dieren zijn er aangepaste gebouwen.

De tijd vliegt snel voor bij in Tierpark Hagenbeck. Zo rond half 4 rijden we terug naar ons hotel. Snel even de batterijen van onze camera’s gaan bijladen, en dan trekken we de stad in voor een rondje nacht-fotografie. Hamburg is in het donker mooi verlicht, daar moeten we dus foto’s van maken…

Uiteraard hebben we ook van deze dag een video gemaakt :