The need for speed

Gepubliceerd op 8 februari 2022 om 20:55

Vandaag gaan we met de sneeuwscooter rondtoeren, maar dat is pas deze namiddag om half twee, dus hebben we nog even tijd om ons "in stilte" bezig te houden. Carine, Annie en Luc besluiten om tot in Muonio te wandelen. Patrick gaat een stukje mee, maar gaat dan zijn drone nog eens uitlaten. Het is nog steeds zwaar bewolkt en er hangt sneeuw in de lucht. Maar is nog amper wind, dus de omstandigheden om te vliegen zijn goed. Onze wandelaars hebben ondertussen Muonio onveilig gemaakt en een bezoek gebracht aan de lokale supermarkt. Ook het kerkje werd met een bezoek vereerd, maar verder dan tot aan de voordeur zijn ze niet geraakt wegens deur vast.
Zo omstreeks 12 uur is iedereen weer terug in Harriniva, precies op tijd voor de lunch. Na de lunch hebben we nog een uurtje de tijd om nog een beetje uit te rusten en ons om te kleden.
We gaan zo'n 30 kilometer met de sneeuwscooter rondrijden en dan kan het wel een beetje fris worden. Onze warme overall zal zijn diensten bewijzen.
Alvorens we op de scooter mogen plaatsnemen krijgen we eerst nog een uitvoerige uitleg over alles knoppen en hendels die op zo'n scooter zitten. Er zit zelfs een achteruit op een sneeuwscooter. En dan mogen vertrekken, met een achttal scooters op een rij toeren we door de besneeuwde landschappen. Wie denkt dat Lapland vlak is, die is er ook aan voor de moeite. Het is hier tamelijk heuvelachtig, met hier en daar zelfs een "berg". We rijden naar de top van de Olostunturi, op een hoogte van 500 meter boven de zeespiegel.
Normaal gezien kan je hier van een spectaculair uitzicht genieten, maar nu zitten we halvelings in de wolken. We houden hier even halt om wat foto's te nemen en dan begint een steile afdaling waarbij onze stuurvaardigheid op de proef wordt gesteld.
We geraken zonder brokken of kleerscheuren tot beneden en zetten onze tocht verder door de bossen en bevroren moerassen. Er liggen ook nog een meer of drie op onze route. Aangezien die helemaal dichtgevroren zijn rijden we er niet naast of rond, maar er gewoon over. Tijdens het rijden over het ijs kunnen we het gas van onze scooter eens helemaal open draaien. Onze onderlinge afstand is groot genoeg, en er is hier niks waar je kan tegenrijden.
Na een rit van twee en een half uur komen we terug aan bij Harriniva, we hebben zo'n 35 km op de teller staan zonder te verongelukken. We zijn fier op onszelve. Met een bezoek aan de bar en een lekker avondmaal sluiten we deze dag tevreden af. Morgen gaan we de rendierfarm bezoeken.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.