Selecteer een pagina

Gisteren waren we vroeg gaan slapen, want zo’n hele dag onderweg zijn, dat kruipt toch in de kleren. Vanochtend hebben we lekker ontbeten en zijn we meteen op stap gegaan.
Het eerste wat we vandaag op de planning staan hadden was het zoeken van een geocache hier in de buurt. Greet en Kris zijn namelijk fervente geocachers, en ze laten geen kans onbenut om op zoek te gaan naar een cache.
De eerste cache was vlak in de buurt van de lodge, dus trokken we daar als eerste naartoe. Het zoeken van zo’n cache is niet altijd even eenvoudig. Soms dien je wel enige inspanning te leveren alvorens je je doel bereikt.
Maar de eerste van de twee caches die zich in Lannavaara bevinden was snel gevonden. Op naar de tweede !

De tweede cache zou zich ter hoogte van de kerk van Lannavaara moeten bevinden. De locatie van de cache hadden we snel gevonden, maar het kleinnood ligt ergens onder anderhalve meter sneeuw. Aangezien we geen schop in onze bagage zitten hebben moeten we deze cache laten voor wat hij is. Maar nu we hier toch zijn, brengen we een bezoekje aan het kerkje van Lannavaara. Niet uit geloofsovertuiging, maar gewoon uit interesse en uiteraard om er nog wat foto’s te gaan nemen.

Na ons kort verblijf in de kerk splitsen we ons op. Carine en Greet gaan verder naar de lokale winkel om wat drank te gaan inkopen. Patrick en Kris trekken al terug naar de lodge om de nodige voorbereiding te trekken om met de drone te gaan vliegen, want ja, die zat ook in onze valies.

Het is al snel middag, dus tijd om terug te keren naar de lodge, want daar wacht ons middagmaal. Daarna hebben we nog even tijd om wat uit te rusten, want om kwart voor twee worden we aan de kennel verwacht voor onze eerste tocht met de huskies. Vandaag maken we een ‘kleine’ tocht, verder deze week doen we ook nog een volledige dagtocht met onze viervoetige vrienden.
De weersomstandigheden zijn optimaal, de zon staat al redelijk laag aan de horizon als we vertrekken, wat voor prachtige beelden zorgt.

Na een zalige rit met de slee is het tijd om effe uit te rusten om daarna om 6 uur aan tafel te gaan voor het avondeten. Vandaag staat er moose (eland) op het menu, en het was super lekker !

Het was de bedoeling om na het avondeten nog wat nachtfoto’s te gaan maken van Lannavaara, want de kans op noorderlicht was heel klein, en er zou ook 100% bewolking zijn.
Maar in Lapland zijn er geen zekerheden. We stonden nog maar net buiten om te gaan fotograferen als we via whatsapp een melding kregen dat er noorderlicht op komst was. 
Dus hebben we ons maar meteen in stelling gebracht om dit natuurfenomeen te kunnen fotograferen. En zo kende onze eerste volledige dag in Lannavaara een mooi einde.