Selecteer een pagina

Het is al weer even geleden dat we nog eens iets op onze blog gepost hebben. Niet dat we altijd thuis gezeten hebben of niks uitgespookt hebben. Maar de vakantiemaanden zijn bij ons traditioneel heel drukke maanden, vanaf september gaat het er hier weer wat rustiger aan toe en kunnen we weer wat van onze belevenissen posten. Daarom vandaag een dubbel-aflevering die zich vrijwel helemaal in Nederlands Limburg afspeelt.

Lederhosen(land)

Binnen 14 dagen trekken we voor het tweede jaar naar de Limburgse Oktoberfeesten in Meeuwen-Gruitrode. Dat is een avond vol super-ambiance, grosses bier, lekker eten en uiteraard (verplicht) traditionele kledij.
Vorig jaar zijn we daar voor het eerst naartoe geweest en hadden we ons “beginners” kledij aangeschaft. Die is zeker niet lelijk of oncomfortabel, maar is niet bedoeld om jaren mee te gaan. Dus hebben we ons voorgenomen om dit jaar een nieuwe outfit aan te schaffen die toch wat langer mee gaat. En daarvoor trokken we naar Lederhosenland in het mooie Sittard, in Nederlands Limburg.

Mensen die ons een beetje kennen weten dat we geen liefhebbers zijn van shoppen, dus een stonden we een dik half uurtje later al aan de kassa met onze nieuwe aanwinsten. Voor wat de kledij betreft zijn we al helemaal klaar voor het Limburgs Oktoberfeest !

Wandelen in Mheer

Het was ook al een hele tijd geleden dat we onze wandelschoenen nog eens aangetrokken hebben. Daar gaan we dan vandaag meteen iets aan doen. Vanuit Sittard rijden we naar Mheer, vlak op de grens tussen Nederland en België. Patrick is hier al vaker (om beroepsmatige redenen) geweest, en weet dat het een mooie streek is om eens een wandeling te doen. Het is ook vandaag weer een warme dag, en het zonnetje is weer flink zijn best aan het doen. Daarom gaan we onze wandeling niet overdreven lang maken.​

Onze wandeling brengt ons van België naar Nederland en omgekeerd door heuvelachtig gebied. Wie denkt dat Nederland zo vlak is als een biljarttafel, die kan hier zijn mening komen herzien. Ongeveer 6 kilometer later staan we terug aan onze wagen en rijden we terug naar het verre Mechelen als afsluiter van een leuke dag in (Nederlands) Limburg.
Onze wandelroute kan je hier vinden : ​http://adventures.garmin.com/nl-NL/by/daxmon/rondwandeling-in-mheer/#.V9UXgZiLSUl