Selecteer een pagina

Ook op zondag blijven we niet op onze luie krent zitten, we zijn al vroeg uit de veren, want het weerbericht heeft ons geleerd dat er vanaf de namiddag kans op buien bestaat. Dus gaan we op tijd vertrekken voor onze tweede wandeling. Deze keer blijft de auto staan, want het is hier vandaag een plaatselijke autoloze zondag aan de Moezel, dus moeten we in de buurt blijven. Maar dat is geen probleem, we hebben wandeling rond het vakantiepark uitgestippeld. Om 10 uur vertrekken we, en we trekken meteen het bos in.

Het is hier heel rustig, het is duidelijk dat de meeste vakantiegasten niet zo avontuurlijk zijn zoals wij. We hebben zelfs een hert tegen gekomen (neen, niet De Herdt ! šŸ˜‰ ).

Onze wandeling brengt ons langs de zijkant van de berg naar de wijngaarden. De mensen die in zo’n wijngaard werken moeten toch een goeie fysieke conditie hebben, want die hellingen zijn echt wel heel steil.

We komen ook nog een kapelletje tegen, het Leiwener Kapellchen, waar de patroonheiligen van de wijnbouwers vereerd worden.

En dan begint het laatste stuk van de wandeling, terug naar Landal Sonnenberg, een stevige klim, maar we klagen niet, we zijn hier tenslotte ook om te oefenen voor onze vakantie in de echte bergen !