Selecteer een pagina

De tijd vliegt voorbij, hier in Hopfgarten in Defereggental. Voor onze laatste dag zoeken we het deze keer buiten het dal. We trekken naar Lienz, de hoofdstad van Oost-Tirol. Voor onze laatste wandeling van deze week hebben we een rondwandeling gepland. Van Lienz naar Ober-Lienz en zo terug naar Lienz.
Het stadje Lienz ligt op zo’n 28 kilometer van Hopfgarten. Daar aangekomen zoeken we ons een parkeerplek die niet te ver verwijderd ligt van het startpunt van onze wandeling. De parkeertarieven zijn hier trouwen niet zoals bij ons in Mechelen. Voor 3 uur parkeren betaal je hier maar 2 euro !
Nadat we onze auto geparkeerd hebben stappen we in de richting van de kerk van de Heilige Apostel Andreas.  Hier begint onze wandeling.

Halverwege de wandeling komt het dorstgevoel weer naar boven, dus houden we halt in een plaatselijk cafeetje. De plaatselijke bewoners zijn hier ook hun middagsdrink aan het houden, maar gelukkig is er nog plaats voor ons.

Daarna is het tijd om verder te gaan, in de richting van Lienz. Er ligt dit jaar veel minder sneeuw dan normaal in deze regio. Er zijn hier dan ook nog veel groene plekken in het landschap. Globale opwarming kan je het moeilijk noemen, want ook vandaag vriest het overdag weer een graad of tien onder nul.

Een uurtje later staan we weer aan onze wagen. We hebben zo’n 8 kilometer in onze wandelschoenen zitten. Omdat het al namiddag is besluiten we om terug te keren naar Hopfgarten. Dan kunnen we daar ook nog wat foto’s nemen en de zonsondergang over de bergen bewonderen.

En daarmee zit onze korte vakantie in Hopfgarten in Defereggental er weer op. Echt lang was ons verblijf niet, maar we hebben genoten van elke seconde. En binnen een achttal weken trekken we er op uit naar de Eifel. We kunnen dus al weer opnieuw beginnen af te tellen !