Selecteer een pagina

Na een deugdoende nachrust worden we wakker met een prachtig landschap aan ons slaapkamerraam.

Buiten zit de temperatuur nog ruim onder de nul graden. De thermometer duidt iets van een -11 aan. Da’s beduidend frisser dan we thuis gewoon zijn. Maar het weerhoudt ons er niet van om na een stevig ontbijt onze winterkleding en wandelschoenen aan te trekken. Als eerste gaan we de onmiddellijke omgeving van ons chalet verkennen. We trekken naar de gehuchtjes Hof en Lerch, die hoger gelegen zijn dan de plaats  waar wij ons bevinden.

Ondanks het feit dat er voor vandaag een bewolkte dag was voorspeld, is het zonnetje prominent aanwezig. Wat ons natuurlijk in staat stelt om de nodige foto’s te maken.

Iets na de middag ware,n we terug aan Chalet Rasnerhof, onze thuisbasis voor deze week.
We nuttigen snel een middagmaal, en dan stappen we in de auto, we gaan nog een korte wandeling maken, beneden in het dal. We trekken naar Bruggen, een klein gehucht verderop  in het Defereggental.

We doen hier een kleine wandeling langs beide oevers van het riviertje de Schwarzach. Van dat riviertje is op sommige plaatsen amper nog iets te zien, want het is bijna helemaal dichtgevroren.

Halverwege de wandeling komen we ook nog een cafeetje tegen, waar we ons vochtniveau terug op het juiste peil brengen.

Daarna is het tijd om verder te gaan, want we zouden nog graag inkopen gaan doen in de dorpswinkel van Hopfgarten. Daar gaan winkelen is een bijzondere belevenis. De uitbaters, waarschijnlijk man en vrouw, zijn uiterst behulpzaam. Bij al wat je uit hun supermarkt uit de rekken haalt krijg je meteen suggesties over aanbiedingen en betere producten. Active Selling op zijn best.
We ronden de avond af met een lekker avondmaal. Morgen is er weer een nieuwe dag !