Selecteer een pagina

Na een verkwikkende nachtrust worden we wakker met onze kop in de wolken.
Hebben we gisteren te diep in ’t glas gekeken ? Wordt er hier gebruik gemaakt van geestesverruimende middelen ? Nee hoor, we zitten hier op iets meer dan 1400 meter boven de zeespiegel, en dan kan het wel eens voorvallen dat het wolkendek zo laag hangt dat je er midden in zit. Dat was vanochtend dus het geval. Maar gelukkig is het dikke wolkendek maar van korte duur. Want terwijl we ons ontbijt aan het verorberen zijn, zien we de wolken steeds dunner worden en hoger trekken.
Het ziet er naar uit dat het vandaag een droge wandeldag gaat worden.

Voor onze eerste vakantiewandeling gaan we ons nog niet te fel forceren (niet dat we dat anders wel doen, maar toch…) en doen we een relatief korte en eenvoudige wandeling om onze schoenen een beetje in te lopen. We blijven in Gargellen en gaan vanaf het dalstation van de kabelbaan in de richting van de Fideliskapelle. Die kapel bevindt zich op de weg die vanuit Sankt Gallenkirch naar Gargellen leidt.
We hebben onze wandeling al op voorhand uitgestippelt op de GPS, zodat we weten hoe zwaar of licht de tocht gaat zijn. Het eerste gedeelte van de wandeling gaat in stijgende lijn, over een brede bosweg, waarbij we een mooi zicht op Gargellen en omgeving hebben.

Naarmate we hoger klimmen wordt het wolkendek ook steeds dunner en dunner. Af en toe komt de zon zelfs al eens piepen. We gaan onze regenkledij, die we altijd in onze rugzakken zitten hebben waarschijnlijk niet nodig hebben vandaag.
Af en toe moeten we de brede bosweg even verlaten voor een klein ommetje door het bos. Dat is soms wel een avontuurlijk parcours.

Maar sinds we de Wandelweg 5A in Serfaus gedaan hebben, is er niet veel meer wat ons afschrikt tijdens een wandeling 🙂
Als we het keerpunt van onze wandeling bereiken, begint het zonnetje de strijd tegen de boze wolken te winnen en begint de temperatuur al snel naar zomerse waarden te stijgen. Wij beginnen ondertussen aan de afdaling tot aan de Suggadinbach, het riviertje dat vanuit Gargellen richting Sankt Gallenkirch stroomt.
Zo komen we aan bij de Fideliskapelle, een piepklein kapelletje dat zich naast de weg die naar Gargellen leidt bevindt.

Dit kapelletje werd in 1912 gebouwd ter ere van de heilige Fidelis, die tussen 1621 en 1622 verantwoordelijk was voor het religieuse leven in Gargellen, en die ook een bron zou gezegend hebben. Nadat in het verleden de gedenkstenen voor deze heilige met regelmaat van de klok werden verwoest door overstromingen en lawines werd er in 1912 een iets robuuster aandenken voor hem gebouwd. En dat is dus dit kapelletje, het is amper een zakdoek groot, maar toch heel mooi afgewerkt.

Na een korte pause aan het kapelletje trekken we verder naar Gargellen. Dat doen we naast de Suggadinbach die zich woest kolkend een weg naar lager gelegen gebieden baant.

Als we in Gargellen terug op ons vertrekpunt aankomen, nemen we de kabelbaan naar boven, daar het Schafberghüsli, het grote restaurant boven op de Schafberg.
Daar laten we ons onze eerste “Grosses Bier” van het seizoen goed smaken.
Ondanks het feit dat we hier ondertussen toch al wel een paar keer geweest zijn, blijft het genieten van het mooie uitzicht. De bergen vervelen nooit !

En dan wordt het tijd om stilletjes aan terug naar beneden te gaan, ons een beetje te gaan verfrissen, en dan “op zoek” naar eten.
Vanavond koken we niet zelf, maar gaan we een hapje eten bij hotel Marmotta, vlakbij het dalstation van de kabelbaan. Je krijgt hier vriendelijk bediening, en je kan hier aan heel schappelijke prijzen heel leker eten. Wat kan eens mens zich nog meer wensen ?

Onze eerste echte vakantiedag in Gargellen zit er weeral op. Nog snel onze blog updaten en we kunnen weer onder de wol. Morgen is er weer een nieuwe dag, en ook daarvoor hebben we al een leuke bestemming uitgezocht. Je leest er morgen ongetwijfeld meer over.
Wie graag onze wandeling van vandaag wat meer in detail wil bekijken die kan dat door op deze link te klikken : ​adventures.garmin.com/nl-NL/by/daxmon/naar-de-fideliskapelle-in-gargellen/#.V3l23LiLSUl