Selecteer een pagina

Vandaag trekken we wat verder in het mooie Defreggental. Onze eerste bestemming wordt Sankt-Jakob, een dorpje van een kleine duizend zielen. Hier gaan we ook een rondwandeling maken. Net zoals gisteren langs de Schwarzach. Ook vandaag zit het kwik weer ver onder de nul, maar de zon maakt het heel dragelijk om hier in de sneeuw te wandelen. We parkeren onze wagen aan het plaatselijke Rode Kruis-centrum.

 

Onderweg nemen we ook nog de tijd om een paar “artistieke foto’s te maken.

De zon staat ondertussen al hoog aan de hemel. Het besneeuwde landschap ziet er simpelweg adembenemend uit. Het lijkt zo uit een postkaartje te komen.

Een kilometertje of 5 later zijn we terug aan ons vertrekpunt. We profiteren van de gelegenheid om nog snel wat inkopen te doen in de plaatselijke SPAR-winkel. En om af te ronden brengen we ook nog een bezoekje aan het café recht tegenover de kerk.

Daarna rijden we verder het dal in. Tot aan de Obersee, dat is een klein meertje achteraan in het dal.
Dat meertje is niet echt groot, zo’n 600 meter bij 200 meter, en gemiddeld 27 meter diep. En het ligt net boven de 2000 meter. We kunnen trouwens niet met de wagen tot aan het meertje rijden. Aan het Staller Sattel-infohaus moeten we onze wagen parkeren en dan te voet verder gaan. Maar dat deert ons niet, we zijn tenslotte naar hier gekomen om te wandelen.

Ondertussen zijn we al een stuk in de namiddag verzeild geraakt. Nog eventjes en het begint donker te worden. En ons buikje begint ook stilletjesaan van zich te laten horen. Dus gaan we op zoek naar een eetgelegenheid. Die vinden we op de terugweg in Alpengasthof Zollwirt, in het gehuchtje Marifa Hilf.

Daarna is het tijd om terug te keren naar ons chalet, hoog boven Hopfgarten. Maar niet zonder eerst nog te stoppen bij plaatsnaambordje van een gehuchtje met een grappige naam…