Selecteer een pagina

Ook vandaag zijn we er weer op uitgetrokken. Het weer is net zoals gisteren stralend, maar naar de namiddag toe verhoogt de kans op onweer. Daarom gaan we het deze keer niet te ver zoeken en gaan we ook geen al te lange tocht doen.
Na ons ontbijt maken we onze knapzak klaar, laden we ons gerief in onze rugzakken en rijden we naar Gaschurn. Dat is zo’n 20 kilometer van Gargellen verwijderd, dus moeten we niet te lang in de auto zitten.
In Gaschurn aangekomen nemen we de Versettla-baan, die brengt ons tot op een hoogte van 2015 meter, vanwaar we een prachtig uitzicht hebben over het hele dal. In de verte zie je zelfs het Silvretta gebergte.​

Het doel van onze wandeling is simpel, te voet terug naar het middelstation.
Maar dan met een omwegje langs het Vier Barga uitkijkpunt. In kilometers is onze wandeling helemaal niet ver, maar het is wel een flinke afdaling. Ja, we weten het, wij zijn “afdalers”, voortdurend klimmen vinden we niet zo leuk. Ook al is afdalen naar onze bescheiden mening belastender voor de spieren dan klimmen.​

Van de voorspelde onweeersdreiging valt er nog niet veel te merken. De temperatuur gaat weer flink omhoog. Ook hierboven op de bergflank brandt het zonnetje genadeloos. Omstreeks 12 uur zijn we exact halverwege en zetten we ons op een bankje (en daar staan er hier genoeg van) om onze picknick te verorberen.

Het smalle bergpad waarover we ons de laaste twee kilometers verplaatsten hebben we ondertussen omgeruild voor een bredere weg die wat gemakkelijker loopt.
We (Carine en Patrick) hebben een beetje last van onze kniegewrichten en dan is een relatief vlakke weg altijd wat aangenamer dan een traject dat bezaaid is met keien.
Maar we klagen niet hoor, we zijn hier op eigen initiatief naartoe gekomen, en van een beetje afzien gaat een mens nog niet dood.
Na nog een klein uurtje doorwandelen komt het middelstation van de Versettlabaan in zicht. We besluiten om niet verder te voet naar beneden te gaan, want aan de hemel verschijnen de eerste donkere wolken. Het is moeilijk om in te schatten wanneer en waar het eventueel gaat onweren. Maar in het geval van onweer zit je beter niet op een bergwand. Dus keren we terug naar het dalstation in Gaschurn.

Het GPS-verslag van onze wandeling van vandaag kan je hier vinden : adventures.garmin.com/nl-NL/by/daxmon/rondwandeling-in-gaschurn/#.V3wWJbiLSUl​

En voor wie zich de vraag stelt of het vandaag dan toch nog geregend heeft, hebben we nog een kort filmpje. Daarin kan je zien hoe snel het weer kan omslaan, in beide richtingen…