Selecteer een pagina

Vandaag is het onze laaste dag in het mooie Montafon, en die gaan we in schoonheid afsluiten met een wandeling naar de Lindauer Hütte. Daarvoor moeten we eerst met de wagen naar Vandanz waar we de Golmerbahn nemen tot helemaal boven aan het bergstation Grüneck. Van daar begint onze wandeling in de richting van de Lindauer Hütte, zo’n 7 kilometer verwijderd vanaf hier. Na een paar honderd meter zitten we al meteen in het prachtige Rätikon-gebergte. De uitzichten zijn hier simpelweg om sprakeloos van te worden. Het feit dat het zonnetje ook flink zijn best aan het doen is maakt het natuurlijk nog veel mooier dan het zo al is.

Via de obere Alpe Latschätz begeven we ons naar de Lindauer Hütte. In het begin gaat de wandeling op en neer, maar vanaf de hut zou het vrijwel altijd naar beneden gaan. Er vloeien de nodige druppels zweet, maar na twee uurtjes (we stoppen regelmatig om foto’s te nemen en te filmen) bereiken de Lindauer Hütte.

De Lindauer Hütte is een druk bezochte hut, zowel door wandelaars zoals wij die een daguitstapje doen, maar ook door mensen die verder het hooggebergte intrekken.
Je kan hier trouwens ook overnachten, ze hebben hier meer dan 200 slaapplaatsen.
Wij beperken ons tot een lekker soepje en dan trekken we verder. We hebben nog een hele afstand af te leggen voordat we terug aan het Golmerbahn Talstation Latschau zijn.

Vanaf nu gaat het vrijwel uitsluitend bergaf, soms zachtjes maar ook vaak steil. Je moet dus goed zien waar je je voeten zet en je evenwicht bewaren.
Maar al bij al valt het reuze mee, en de omgeving is simpelweg prachtig. Achter ons zien we de beroemde “Drei Türme”, het kenmerk van Montafon.

Na een uurtje stappen komen we voor bij het Gauertal Haus, waar we uiteraard niet zo maar voorbij kunnen stappen. Het is tijd om ons vochtpeil terug op niveau te brengen.​

Vier liter water later was dat weer een beetje zoals het hoort te zijn en konnen we de laatste etappe van onze wandeling inzetten. We moeten nog tot aan tussenstation van de Golmerbahn in Latschau.

Moe maar voldaan komen we aan bij de Golmerbahn . We hebben er flink wat kilometers en hoogtemeters opzitten. We hebben 13 en een halve kilometer gewandeld, 267 meter gestegen en maar liefst 1077 meter afgedaald. Dat gaan we vanavond zeker nog voelen aan onze gewrichten. Om de dag af te ronden doen we ook nog een ritje naar beneden met de Golmer Alpine Coaster. Een kleiner broertje van die van Imst, maar naar onze mening zeker zo leuk en gevarieeerd.​

Daarna rijden we nog snel naar de Spar in Schruns, kwestie van ons laatste avondmaal in Gargellen te kunnen bereiden. En dan zit de dag er bijna op. We gaan nog een laatste keer zwemmen in het zwembad en nog effe bubbelen in de jacuzzi.
Daarna rest er ons nog enkel onze bagage te pakken en al terug in de auto te laden. Dan moeten we dat morgenvroeg niet meer doen.
We hebben een zalige week beleefd in Gargellen en omgeving. Het weer was simpelweg perfekt. Morgen rijden we terug naar Mechelen, maar we doen nog wel een tussenstop, ergens in het Zwarte Woud. Waar precies en waarom ? Dat lezen jullie morgen of zondag wel. Voor nu is het “over and out” vanuit Gargellen, bedankt om ons te volgen !

(wie wil kan ook het GPS verslag van onze wandeling nog bekijken, klik dan op deze link : adventures.garmin.com/nl-NL/by/daxmon/naar-de-lindauer-hutte/#.V4AJhriLSUl )