Selecteer een pagina

 

Elk jaar trekken we begin juni ergens naartoe ter gelegendheid van de verjaardag van Carine.  Deze keer zitten we het hele weekend in het Landal-park Sonnenberg in Leien aan de Moesel in Duitsland.
We hebben ons weekendje niet echt voorbereid, we houden er van om op het allerlaatste moment te beslissen wat we gaan doen. Ook deze keer is dat zo. Vanochtend is beslist dat we naar Mörsdorf trekken. Een klein dorpje zo’n 80 kilometer van hier verwijderd. U stelt zich al luidop de vraag, wat er in hemelsnaam zo bijzonder is aan een dorpje dat een zakdoek groot is, dat we daar 80 kilometer gaan voor rijden ? Het antwoord is : De Geierlay, de langste voetgangershangbrug van Duitsland !
Eigenlijk was het zelfs heel even de langste voetgangershangbrug van Europa met zijn 360 meter lengte, en 100 meter boven de begane grond. Maar de brug was nog maar net open, of de Tirolers hebben hun eigen hangbrug geopend in Reutte (Tirol) met een lengte van 406 meter, waarmee ze niet alleen de langste van Europa maar ook van heel de wereld is.
Maar 360 meter lang vinden wij ook al goed genoeg, en misschien trekken we van de zomer wel eens effe naar Reutte. De Geierlay is bedoeld om het toerisme in Mörsdorf een beetje aan te zwengelen, en zo te zien is dat wel gelukt. Je ziet tientallen wandelaars van en naar de brug wandelen. Wij gaan natuurlijk niet alleen om de brug te bewonderen en bewandelen, maar uiteraard maken we meteen van de gelegenheid gebruik om er een wandeling aan vast te knopen.

Ook de omgeving rond de hangbrug is meer dan de moeite waard. Je kan er prachtige wandelingen maken.

Op onze terugweg naar Leiwen zijn we nog een dorpje tegengekomen met een naam die uitnodigde tot het maken van foto’s….

​Daarna is het tijd om echt terug naar ons vakantiehuisje te rijden. Onze buikjes beginnen al luidruchtig te grommen, hoog tijd om te gaan eten….