Selecteer een pagina

Tijdens de laatste dagen voordat we op vakantie vertrokken hebben we de weersvoorspellingen voor deze regio op de voet gevolgd. Niet dat we het weer zouden kunnen beinvloeden, maar het is altijd handig om te weten waar we ons aan mogen verwachten. De voorspellingen waren redelijk positief, maar echt denderend waren ze nu ook weeral niet. Ondertussen zijn we bijna een week in Gargellen en tot nu toe hebben we absoluut niet te klagen. Met uitzondering van zaterdag toen we hier aankwamen en zondagochtend is het hier altijd zonnig geweest. En afgelopen woensdag, zou het volgens de voorspellingen ook een zeer wisselvallige dag worden, maar hebben we enkel ’s avonds laat wat onweer gehad.
En vandaag was het het echt “Kaiser Wetter”, een stralende zon aan een blauwe hemel. Ideaal weer voor ons om nog eens wat te gaan fotograferen. We beginnen ’s morgens hier boven op de berg, de Schäfberg. Patrick maakt van de gelegenheid gebruik om iets nieuws uit te proberen. Namelijk het maken van een gigapixel foto.
Simpel gezegd komt het er op neer om in plaats van 1 foto van een onderwerp, heel veel deel-foto’s van een onderwerp te maken. Bijvoorbeeld om de huisberg van Gargellen, de Madrisa vast te leggen maken we dan 312 foto’s, van elk een stukje van de berg. Naderhand worden die door speciale software weer aan elkaar geplakt, en krijg je een foto waarop je heel ver kan inzoomen zonder dat hij korrelig wordt.
Terwijl Patrick zich bezig houdt met zijn gigapixel foto, gaat Carine op verkenning om ook nog wat gewone foto’s te nemen.

Op de GigaPixel foto van de Madrisa zullen jullie nog eventjes moeten wachten. De verwerking van die foto vraagt namelijk heel veel rekenkracht en geheugen, en dat kan onze laptop net niet echt bieden. Maar van zodra de foto klaar is posten we er hier een link naartoe.
Tegen de middag zijn we klaar met onze fotosessies op de Schäfberg. We haasten ons met de kabellift naar beneden. Snel een hapje eten, en dan is er al een volgend foto-onderwerp. Deze keer is het de Silvretta Classic, een “rally” voor oldtimers die elk jaar door de Alpen trekt. Dit jaar doen ze ook Gargellen aan, en zo’n gelegenheid laten we natuurlijk niet liggen om al die mooie wagens te kunnen fotograferen en filmen. Behalve oldtimers rijden er sinds een paar jaar ook elektrische en hybride wagens mee. Wat de rally een beetje properder maakt, want de oldtimers zijn niet bepaald de properste wagens die hier voorbij komen.​

Patrick is ook nog door Gargellen op stap geweest om 360 graden foto’s te nemen. Ook die foto’s moeten we eerst thuis op een zware machine bewerken, maar we beloven dat we volgende week een virtuele wandeling door Gargellen gaan online zetten.
Morgen is het onze laatste dag alweer, die gaan we in schoonheid afsluiten met een mooie wandeling. Daarover lees je morgen weer meer.