Selecteer een pagina

Vandaag begint de dag meteen zonnig, geen lage wolken zoals gisteren, maar een blauwe hemel met hier een daar een wolkje. Na een stevig ontbijt maken we ons klaar en stappen we in de auto om richting Brandnertal te rijden.
Onze bestemming van vandaag is de Lünersee, helemaal achteraan in het mooie Brandnertal. Dat is ongeveer 45 kilometer rijden vanuit Gargellen, maar hier in de bergen gaat dat wel wat trager als in ons eigen vlakke landje. Een uurtje later staan we aan het dalstation van de Lünerseebahn. Dat is een kabinebaan die ons naar een hoogte van 1979 meter brengt. Daar ligt de Lünersee, één van de grootste stuwmeren van Vorarlberg in een prachtige omgeving op ons te wachten.

Dankzij onze Montafon-Bradnertal-card hoeven we niet aan te schuiven aan de kassa, maar kunnen we rechtstreeks naar de cabine van de kabelbaan stappen.
Die kabelbaan overbrugt een goeie 1000 meter hoogteverschil in een paar minuten.
Het bergstation van de Lünerseebahn is het vertrekpunt voor talloze mooie wandelingen in alle mogelijke moeilijksgraden. Wij kiezen voor de rondgang rond de Lünersee, dat is een wandeling die normaal gezien een uurtje of twee duurt en niet al te zwaar is. In ons geval mag je al meteen een uurtje bijtellen, want we stoppen nogal vaak om de mooie omgeving vast te leggen met onze camera’s.

De Lunersee is niet alleen één van de grootste stuwmeren van Vorarlberg, maar ook één van de grootste natuurlijke stuwmeren ter wereld. Het meer is omgeven door indrukwekkende bergen en prachtige natuur. De wandelpaden zijn in zeer goeie staat, wie er niet tegenaan kijkt om af en toe stevig te moeten duwen kan hier zelfs met een kinderwagen rond het meer stappen. De rondgang rond de Lünersee is zo’n 7 kilometer lang, en net in het midden is er een hutje waar je iets kan drinken en eten. Uiteraard houden we daar ook een korte pauze.

Hier en daar ligt er ook nog sneeuw, zelfs aan de rand van de wandelweg rond het meer. Het is duidelijk dat de zomer dit jaar later op gang komt. We hebben trouwens niet te klagen over het weer. De zon schijnt stevig, en gelukkig zijn er ook wat wolkjes aan de hemel die af en toe voor wat verkoeling zorgen. Al een geluk dat we ons bij het begin van de wandeling goed met zonnecreme hebben ingesmeerd.
Het tweede gedeelte van de rondwandeling gaat vrijwel uitsluitend in stijgende lijn. We moeten in totaal een dikke honderd meter klimmen om zo bij het hoogste punt van de wandeling te komen. Van daar uit hebben we een prachtig zicht op het meer en de omgeving.

Eens we het hoogte punt bereikt hebben, gaat het weer naar beneden, tot aan de stuwdam die men hier gebouwd heeft om de waterkracht van het meer te gebruiken om elektriciteit te produceren. Dat stuk naar beneden is met z’n momenten vrij steil, we hebben medelijden met de mensen die hier een kinderwagen omhoog mogen duwen. Maar een kwartiertje later zitten we al op het terras van het Douglashaus, waar we nog snel iets nuttigen vooraleer we met de kabelbaan weer naar beneden gaan.

En dan is het weer tijd om terug naar Gargellen te rijden, weliswaar met een tussenstop in Bürs. Daar is er een grote Interspar-winkel, waar we onze inkopen gaan doen. Kwestie van niet elke dag op restaurant te moeten gaan.
Met de koffer van onze auto vol aankopen zetten we dan koers naar Gargellen. Daar maken Carine en Sydney ons avondmaal. Lekkere spaghetti !
Voor morgen hebben we ook weer iets leuks gepland. Wat het is, dat houden we nog even geheim, jullie lezen het morgenavond wel ! 🙂
​Wie onze wandeling in detail wil zien, kan klikken op deze link :
 http://adventures.garmin.com/nl-NL/by/daxmon/een-rondje-lunersee/#.V3rEYLiLSUm