Selecteer een pagina

Het is stilletjesaan al een traditie geworden, onze winter-midweek in de bergen.
Dit jaar is onze keuze op Burserberg gevallen. Een klein dorpje in Vorarlberg in de buurt van Bludenz.
Zoals altijd vertrekken we in ’t holst van de nacht, zodat we in de late voormiddag al in de buurt van de Oostenrijkse grens zitten. Dit jaar hebben we gekozen voor de route langs de Bodensee, waar we een tussenstop houden aan het klooster van Birnau, gelegen aan de oever van de Bodensee.

Het uitzicht vanaf het klooster is prachtig. Aan de overkant van het meer ligt Zwitserland, met zijn besneewde bergtoppen.
We hebben nog een dikke 120 kilometer voor de boeg, maar we hebben tijd in overvloed, we nemen dan ook uitgebreid te tijd om foto’s te nemen.

Als we naar Oostenrijk rijden, dan kunnen we nooit zomaar bij Rosenberger in Hohenems voorbij rijden. Dat is onze “verplichte” stopplaats om voor ons ontbijt of middagmaal (afhankelijk van het tijdstip van de dag).
Ook deze keer houden we hier weer halt om onze verzameling Rosenberger-koffietassen aan te vullen.

En dan zetten we koers naar B├╝rserberg, een klein dorpje met ongeveer 500 inwoners, gelegen op 871 meter boven de zeespiegel. Deze week is wat men noemt “tussenseizoen”, dus echt veel toeristische aktiviteit is hier nu niet waar te nemen.
We laden onze koffers uit, en doen dan een korte verkenning van de omgeving.

Het wordt al snel donker, we gaan het vandaag ook niet te laat meer maken, morgen staat onze eerste wandeltocht op het programma !