Selecteer een pagina

Vandaag is het onze laatste volle dag in Bürserberg. We delen onze dag in twee, in de voormiddag gaan we vliegen, in de namiddag doen we nog een laatste wandeling.
Bij dat vliegen hoort misschien wel een woordje van uitvlucht. Neen, we hebben geen eigen vliegtuig of helicopter, en een luchtdoop gaan we evenmin doen. Maar Patrick heeft wel een zelfgebouwde drone bij, waarmee hij graag eens wat luchtbeelden van de omgeving wil maken. Het zal trouwens de eerste echte vlucht van zijn bouwsel zijn, dus het kan nog spannend worden…

Het vliegen is zonder problemen verlopen. De drone is veilig terug geland zonder in de bomen terecht te komen. Nu maar hopen dat de videobeelden die we gemaakt hebben ook nog van goeie kwaliteit zijn.

In de namiddag trekken we naar het Tschengla plateau, een paar honder meter hoger gelegen dan waar we logeren.
Die paar honderd meter maken wel degelijk een groot verschil in de hoeveelheid sneeuw die er ligt.
Waar er ter hoogte van ons appartement een landschap is dat afwisselt tussen wit en groen, is hierboven alles wit.

Het is hier dan ook de ideale plaats om nog wat sneeuwpret te hebben !

Behalve veel sneeuw vind je hier boven nog iets anders heel bijzonders. Er zijn hier ook neolitische steencirkels uit het stenen tijdperk. Deze stenen zijn op de sterren gericht en gaven mensen in die tijd aan wanneer er bijvoorbeeld gezaaid moest worden. Ook zouden deze stenen krachtvelden uitstralen, maar daar hebben we ter plaatse niet veel van gemerkt.

We hebben er eigenlijk een beetje spijt van dat we geen dag vroeger naar gekomen zijn, want de omgeving is hier werkelijk heel mooi.

’s Avonds is het tijd voor ons laatste avondmaal in Bürserberg, net zoals gisteren gaan we ook vandaag weer eten in het restaurant naast ons appartement. En ook vandaag hebben we de zaak weer voor ons alleen.

Omdat het de laatste avond is trakteert de baas ons op Hazelnoten-schnaps. Dat is bijzonder lekker, maar o zo gevaarlijk !

Het resultaat van de hazelnoten-schnaps was dat we heel vrolijk werden. Er kwamen zelfs plots muzikale talenten naar boven.

En daarmee zit onze korte vakantie in Bürserberg er weeral op. De verantwoordelijke van het restaurant was blijkbaar zo blij met onze aanwezigheid, dat hij speciaal voor ons morgenvroeg nog een uitgebreid ontbijt voorziet. Zo’n aanbod kunnen we natuurlijk niet zo maar laten liggen. Maar nu eerst proberen om ons appartement terug te vinden…