Selecteer een pagina

Vandaag is het onze eerste volledige dag in Bürserberg, en we hebben besloten om die niet hier maar in Serfaus door te brengen. Luc en Diane zijn nog niet in onze favoriete vakantiebestemming geweest, dus rijden we er vandaag naartoe.

Na een uurtje rijden staan we op de dorpsparking van Serfaus. Net zoals in de zomer is Serfaus autovrij, en dien je je wagen op de centrale parking achter te laten. Voor wie snel moe is, is er gelukkig wel de dorps-metro, die uniek is in de wereld.
We kopen ons een wandelaarsdagkaart waarmee we gedurende 1 dag alle kabelliften van Serfaus, Fiss en Ladis mogen gebruiken. Onze eerste bestemming is de Komperdellbahn, tot boven op de Lazid.

Boven op de Lazid heerst een gezellige drukte. Er wordt hier stevig naar beneden gegleden op skies en snowboards.
Wij zijn niet zo sportief en beperken ons tot een soepje in het restaurant.

Daarna gaan we met de kabelbaan terug naar Serfaus en stappen daar over op de Sunliner, richting Fiss.

In de zomer is er hier een wandelweg tussen de Komperdel en de Moseralm in Fiss. In de winter is deze er ook, hetzij in sterk besneeuwde vorm. Maar buiten het feit dat je af en toe eens moet opzij gaan voor een afwijkende skieër, is het hier heel rustig. We wandelen zo in de richting van de Moseralm.

We zijn bijlange nog niet moe als we aan de Moseralm aankomen, dus gaan we met de kabelbaan naar beneden naar Fiss, en vervolgens met de Schonjoch-bahn terug omhoog naar het Diamantrestaurant, boven op de berg.

Buiten staat er ondertussen een stevig windje. En het begint ook langzamerhand donkerder te worden. Het begint dan ook heel frisjes aan te voelen terwijl we onze laatste foto’s aan ’t nemen zijn.

Eens we beneden aangekomen zijn, moeten we ook nog te voet van Fiss naar Serfaus. Maar voor atleten zoals wij mag dat geen probleem zijn. Als we een uurtje later terug in Bürserberg aankomen is het al pikdonker. Morgen is er weer een nieuwe dag in ’t verschiet…