Selecteer een pagina

We zijn eigenlijk naar Peer gekomen om uitsluitend te gaan wandelen of zitten uit te rusten in onze bungalow. Neen, we zijn naar hier gekomen voor bier, heel veel bier. Het is dit weekend namelijk weer het Limburgs Oktoberfest. Vorig jaar zijn we hier voor het eerst naartoe geweest en dat is ons zo goed bevallen dat we het dit jaar nog eens overdoen. En we hebben ook Eddy en Rita meegebracht, want die wilden dat ook eens van naderbij bekijken. Als je naar het Oktoberfest gaat, dan moet je je wel aan de dresscode houden. Voor de heren is dat lederhose en hemd, voor de dames een dirndl. Uiteraard doen we daar volledig aan mee.
We worden door de shuttlebus om 17h16 opgehaald aan de ingang van Center Parcs, en er wordt ons op het hart gedrukt om zeker 10 minuten op voorhand klaar te staan. Dus begeven we ons op tijd naar de ingang van het park. Dat we beziens hebben in onze outfit, daar moet je niet aan twijfelen šŸ™‚

Stipt om 17h16 komt de rode shuttlebus aangereden. En we hebben geluk, want vorig jaar moesten we nog een hele rondrit door Limburg doen vooraleer alle deelnemers aan boord waren, dit jaar waren wij de laatsten. Dus reden we rechtstreeks naar het feestterrein. Daar was het al gezellig druk, want alle bussen kwamen zowat tegelijkertijd aan. Aan de inkom ruilen we onze toegangskaarten om voor drankbons, en we zoeken onze tafel op.

Eens onze tafel gevonden (nummer 13, hopelijk brengt dat geen ongeluk) is het hoog tijd voor ons eerste glas. Bier wordt hier trouwens alleen maar in liter-glazen geschonken. Dus als je twee glazen op hebt, dan heb je eigenlijk een stuk of acht pintjes in uw vest. Het bier wordt hier getapt met perslucht, waardoor je later minder kans hebt op een stevige kater. Al hangt dat natuurlijk ook af van hoeveel “pintjes” je gedronken hebt. Omdat het serieus warm is in de tent, gaat de eerste pint ook heel vlotjes binnen.

Het oktoberfest is trouwens niet alleen maar drinken. Er wordt ook nog lekker gegeten, want in de inkomprijs zit ook een uitgebreid buffet inbegrepen. En je mag eigenlijk zo vaak aanschuiven als je wil.
Dus hebben we er eens goed van geprofiteerd.

Ondertussen zijn de Gipfelfreunde al flink hun best aan het doen op het podium. De sfeer begint er al snel in te komen. Al zijn de veelvuldig voorkomende “Ein Prosit’s” daar natuurlijk wel voor een groot stuk verantwoordelijk voor. De glazen gaan heel regelmatig de hoogte in en er wordt luidkeels meegezongen.
Of je vals zingt of niet, dat is bijkomstig. Het belangrijkste is dat je meedoet !

Na het eten (inclusief een lekkere Apfelstrudel) stijgt de feeststemming in de tent. Ondertussen is ook de tweede groep al aangetreden, Woenderbaar heten ze en ze komen uit Nederland en ze spelen een mix van hits uit de jaren 60, 70 en 80, uiteraard in Oktoberfest-stijl. Naargelang er meer bier vloeit, wordt de menigte ook uitbundiger. Iedereen doet mee, en dan kunnen wij natuurlijk ook niet achter blijven.

Als de laatste groep, “Wir sind spitze” aantreedt, wordt er ook omgeroepen dat er al 10000 liter bier getapt werd. Als je weet dat er 3000 man in de tent zit, en dat niet iedereen bier drinkt (er is ook wijn en frisdrank), dan kan je je al voorstellen hoeveel bier de gemiddelde Oktoberfest-ganger naar binnen gewerkt heeft. De tent staat dan ook helemaal op zijn kop.

Stipt om middernacht stopt het feest, en dat is voor de meeste mensen ook maar goed ook.
Wie dat wil kan buiten de tent een alcohol-test doen, om te zien hoeveel alcohol je in het lijf hebt.
Uiteraard hebben we daar ook aan meegedaan. Normaal gezien moet je voor die test betalen, maar we kwamen net op het juiste moment voorbij. De batterijen van testers waren namelijk leeg, en nu moest het toch wel lukken zeker dat wij er bij ons hadden…

En dan is het tijd om ons naar de bus te begeven. De buschauffeur kwam ons wel heel bekend voor….

En ook voor de rit naar Center Parcs hadden we geluk, want dat was de eerste halte van de toer die onze bus deed. Op twintig minuten tijd waren we terug aan de ingang van het park.
Nu moesten we alleen nog proberen van in stilte onze bungalow terug te vinden…

En daarmee zat ons bezoek aan het Limburgs Oktoberfest er op. We hebben ons reusachtig goed geamuseerd. Er zal dan meer dan waarschijnlijk volgend jaar een vervolg komen. Wie weet met nog meer vrienden. Want hebben al berichten gekregen van mensen die er volgende keer ook willen bij zijn. Misschien kunnen we dan onze eigen bus inleggen…