Selecteer een pagina

Vandaag wordt het een lange dag, die we inzetten met een stevig ontbijt.

Na het ontbijt splitsen we ons in twee groepen : de aktieve en de minder aktieve groep.
Met de aktieve groep gaan we een wandeling doen in de omgeving.

Het is nog mistig als we aan onze wandeling beginnen, maar het ziet er naar uit dat het vandaag toch nog een zonnige dag gaat worden. Onderweg komen we verschillende fito-meter opstellingen tegen, en ook oude volkspelen staan hier midden in de natuur.

Uiteraard moet er onderweg ook een groepsfoto gemaakt worden !

Net zoals vorig jaar loopt onze wandeling ook nu weer door het moerasgebied. We moeten echter niet bang zijn om tot onze knieën in het slijk weg te zakken, er is een wandelpad op planken voorzien.

We hebben onze wandeling strategisch uitgestippeld. Dat wil zeggen, we zorgen er voor dat we halverwege een drankgelegenheid tegenkomen.  Dat is de Hoogmolen, genoemd naar de gelijknamige watermolen die zich hier op Aabeek bevindt. Je kan hier interessante zaken consumeren zoals Kippenkoffie.

Ondertussen is de zon door de nevel doorgebroken en is het tijd om onze wandeling voor te zetten. We moeten op tijd terug in Centerparcs zijn om ons klaar te maken voor het Oktoberfest vanavond.

Onderweg maken we ook nog tijd voor een schietgebedje aan de Heilige Franciscus, die zou naar ’t schijnt ook helpen tegen hoofdpijn. Dat is belangrijk voor onze “day after”.

We hebben nog een uurtje tijd voor platte rust, en dan is het tijd om ons in onze tenue te zetten.
Om op het oktoberfest binnen te mogen moet je behalve over toegangskaarten ook over de juiste kleding te beschikken.
Er is namelijk een dress-code van toepassing : Dirndl voor de vrouwen, Lederhosen voor de mannen.
Uiteraard zijn we allemaal piekfijn uitgedost.

En dan kunnen we ons naar de ingang van Centerparcs begeven, want daar komt de shuttlebus ons oppikken, stipt om 17 uur.
Omdat we een beetje te vroeg zijn, houden we ons nuttig bezig met nog wat leuke foto’s te maken.

En daar is ze dan, de rode shuttlebus die ons naar het festivalterrein zal voeren. We zijn de laatsten die op deze bus moeten opstappen, want de bus zit al goed vol. Een dik kwartier later staan we op de heilige weide van het Limburgs Oktoberfest.
Het voelt al een beetje zoals thuiskomen…

De tent is al goed gevuld als we binnenkomen. De bediensters lopen al druk heen en weer met volle liters gerstenat.
We nemen onze gereserveerde plaatsen in en bestellen onze eerste pinten.

Behalve (veel) drinken kan je hier ook nog lekker eten. Dat is allemaal in de inkomprijs inbegrepen. Het aanschuiven aan het buffet gaat heel vlotjes vooruit.

Ondertussen wordt er ook al live-muziek gespeeld, en komt de stemming er helemaal in.

Des te later het wordt, des te uitgelatener wordt de sfeer in de tent. Iedereen gaat volledig uit de bol.

Stipt om middernacht stopt de muziek en gaat iedereen braafjes naar zijn shuttle-bus. Al maar goed dat je een polsbandje krijgt waarop het nummer van je bus staat. Zodat je niet aan de verkeerde kant van Limburg uitkomt

Moe maar voldaan kruipen we in ons bedje. We hebben weer een fantastische avond beleefd, en het staat nu al vast : volgend jaar komen we allemaal weer !