Selecteer een pagina

Na onze rustdag van gisteren is het vandaag weer tijd voor aktie. De zon is ook al van de partij als we met de kabelbaan naar de Schafberg trekken. Van daar gaan we te voet terug naar beneden. 
Het eerste stuk van de wandeling gaat in de richting van de Gandasee, een klein meertje aan de voet van de Madrisa.

Na de eerste (steile) daling houden we even halt. Carine haalt haar glazen bol te voorschijn. Geen paniek, ze gaat onze toekomst niet voorspellen, maar wel artistieke foto’s maken.

Nadat de toverbal terug opgeborgen is trekken we verder. Onze wandeling gaat nu voor een stuk over de verharde weg. Veel volk kom je hier niet tegen. Af en toe een mountaincart die naar beneden gedenderd komt en dan heb je het zowat gehad. In de verte zien we reeds de ObwaldHütte, onze volgende halte.

Voor de liefhebbers : de huisgemaakte ijsthee is een aanrader ! Maar wie dat niet lust kan zijn dorst ook lessen aan een frisse Radler bijvoorbeeld.
We pauzeren hier een kwartiertje en trekken dan verder naar beneden, dwars door het bos.

Na een half uurtje afdalen komen we aan bij de Madrisa-hütte, een onbemande schuilhut die aan de rand van de Valzifenbach ligt. 
Behalve onszelve zijn er hier ook nog tientallen koeien aanwezig, die echt niet onder de indruk zijn van onze komst.

We blijven de Valzifenbach nu verder stroomafwaarts volgen. Deze beek komt uiteindelijk in Gargellen uit, verkeerd lopen is nu niet meer mogelijk.

Na een wandeling van 7 kilometer staan we terug aan ons appartement. We gaan eventjes rusten om dan omstreeks 3 uur terug naar het dorp af te dalen. Daar is er namelijk een passage van de jaarlijkse Silvretta Classic Rally. Dat is een meerdaagse tour met oldtimers. Daar moeten we uiteraard ook foto’s van hebben.

En voor de geinteresseerden hebben we ook nog onze wandelroute en hoogtemeters van deze wandeling.