Selecteer een pagina

De zon is al present als we deze ochtend opstaan. We zijn weer helemaal bijgeslapen en klaar voor onze eerste wandeling.
Onze bestemming is de Urgsee, een klein meertje dat zich aan de achterkant van de bergen van Fiss bevindt. Het is raar dat we in al die jaren dat we hier komen nog nog van deze plek gehoord hebben. Misschien komt dat doordat de plek vroeger wat moeilijker te bereiken was. SInds dit jaar is er echter een bijkomende kabelbaan aktief in de zomer, en daarmee kan je al wat eenvoudiger tot aan de Urgsee geraken. We kiezen echter niet voor de gemakkelijke weg, we gaan namelijk met de Schönjoch-bahn helemaal tot boven, om dan vervolgens naar beneden te wandelen tot aan de Urgsee. Dat zijn flink wat hoogtemeters naar beneden. Morgen gaan we daar ongetwijfeld weeral spijt van hebben.

Alvorens we mogen afdalen, moeten we toch eerst nog een pittig stukje omhoog van bij ons apartement tot aan de kabelbanen.
Onze konditie heeft ooit betere tijden gekend. Terwijl het beneden in het dorp al serieus warm aan het worden is, is het boven gelukkig voor ons een stuk frisser. Perfecte omstandigheden om te wandelen. Goed ingesmeerd met zonnebrandcreme zetten we de afdaling richting Urgsee in.

Zoals gezegd is de afdaling een serieuze uitdaging voor onze spieren. We moeten meer dan 600 meter dalen vooraleer we aan onze eerste tussenstop aankomen. Dat is de Schöngamp-Alm, die deze zomer ook open is. We zijn hier een paar jaar geleden al eens voorbij gekomen, maar toen was alles dicht. Nu zitten er al veel wandelaars en fietsers (BMX, Mountainbike) op het terras.
We brengen ons vochtniveau terug op peil en genieten ook nog van een lekker soepje.

Voor de liefhebbers is er trouwens ook nog een kleine kinderboerderij. Het is duidelijk dat men hier alle toeristen iets wil bieden. Van klein naar groot.
Dan is het tijd om terug recht te staan (wat al wat moeilijker begint te gaan) en naar de Urgsee te trekken. Die zou op een goeie 15 wandelminuten van de alm moeten liggen. En het blijkt ook nog te kloppen. Maar dat is logisch, we zijn hier in Oostenrijk, niet in Frankrijk. In dat laatste land hebben we slechte ervaringen gehad met de bewegwijzering van de wandelwegen. Maar daar gaan we nu niet over uitweiden. Na een kwartiertje stappen staan we aan de Urgsee.

De Urgsee is een mooie plek om te vertoeven, maar we hebben toch één probleempje ervaren : Een assertieve koe.
Normaal gezien zijn de koeien die in Tirol tijdens wandelingen tegenkomt eerder van het passieve type, en al helemaal niet geïnteresseerd in de mensen die er voorbij wandelen. Deze keer hebben we echter een tegenovergesteld exemplaar tegen het lijf gelopen. Het dier was met geen stokken uit onze buurt te houden. Ze moest overal aan kunnen likken. Als ze dan ook nog een meer dan normale interesse begon te vertonen voor het fotomateriaal van Patrick, die net aan het proberen was om een watervalletje te fotograferen, toen was de pret er af.

Na onze close encouters with a mad cow keren we terug en gaan we naar het dalstation van de Almbaan.
Deze brengt ons terug naar de bergtop, vlakbij de Cristal Cube en uitzichtsplatform. We kunnen u ook de toiletten van het bergstation van harte aanbevelen. Als je daar het toilet zit kijk je door een raam naar buiten over de bergen. Het leuke is dat de mensen aan de buitenkant je niet zien zitten. Althans, dat hopen we …

Vanaf de Crystal Cube moeten we nog een honderd hoogtemeters afdalen tot aan bergstation van de Schönjoch-bahn. Onze reeds gepijnigde spieren worden voor een laatste keer op de proef gesteld.

Als we terug beneden zijn aangekomen sturen we Chelsea  Sydney naar de Fisser Flitser om met een speciale 360 graden camera opnames te maken van een rit op deze attractie. De beelden zien er spectaculair uit, maar het videobestand is immens groot. We gaan wachten tot we terug thuis zijn om dat op het internet te zwieren. Dat hebben jullie nog te goed van ons.

’s Avonds gaan we eten in de Dorfstadl, want het is zondag, we zijn te moe om zelf te koken, en last but not least : we hebben een jarige in ons midden. Chelsea viert al 10 jaar na elkaar haar verjaardag in de bergen. Ook deze keer dus, ze mocht 21 denkbeeldige kaarsje uitblazen !