Selecteer een pagina

Vandaag is het de laatste dag van Patrick’s vakantie. Daarom trekken we er nog eens op uit. We gaan nog eens treintjes kijken, deze keer in Rotterdam, in Nederland.
Daar hebben ze MiniWorld, naar eigen zeggen de grootste overdekte miniatuurwereld van de Benelux.
Met de trein ben je op anderhalf uur vanuit Mechelen in Rotterdam, en MiniWorld zelf ligt op amper 300 meter van het Centraal Station aldaar.

Een dik anderhalf uur later staan we aan de kassa van MiniWorld Rotterdam. Nadat we daar 22 euro achtergelaten hebben mogen we binnen in de tentoonstelling. De treinbanen en diorama’s hebben allemaal Nederland als thema met dan nog eens een extra nadruk op Rotterdam. Wie dus op zoek is naar berglandschappen en tunnels komt hier wel bedrogen uit. Maar dat wisten we op voorhand, dus klagen we niet. In MinWorld duurt een dag niet zolang als in het echt. Elke 24 minuten wordt het donker en floepen er duizenden kleine lampjes aan.

Spijtig genoeg zijn bij veel huisjes de interieurs niet helemaal afgewerkt, waardoor je vaak het lampje midden in het huisje ziet zitten. Ook zijn nog redelijk veel donkere plekken, misschien dat ze dat later nog verder uitbreiden ? Maar het afwerkingsniveau van de scenery is hoog, zeker als je weet dat bijna alles zelf hebben moeten ontwerpen en bouwen.
Hier en daar vind je ook knoppen waarmee je zelf iets kan starten, bijvoorbeeld een graafmachine laten werken, of kerkklokken laten luiden.

Volgend jaar komt er in MiniWorld Rotterdam een nieuw gedeelte bij, dat Groot BritaniĆ« als thema heeft. Dat gedeelte staat nog in de steigers, maar je kan de werkzaamheden al wel gaan bekijken. We gaan dus zeker nog eens moeten terugkomen naar Rotterdam, want dan hebben ze ook berglandschappen, en da’s meer ons ding.
We hebben toch bijna 3 uur rondgelopen in MiniWorld Rotterdam, het was verre van slecht. Maar omdat we meer liefhebbers zijn van heuvels en bergen vonden we hier minder onze gading. En dan trekken we terug naar het Centraal Station van Rotterdam, waar we nog net op tijd zijn om de trein naar Mechelen te nemen.
En anderhalf uur later staan we al weer thuis, onze vakantie in schoonheid afgesloten !