Selecteer een pagina

Vandaag is het dinsdag en na het ontbijt kunnen we ons al meteen beginnen klaarmaken voor onze activiteit voor vandaag. We gaan een paar uurtjes rondtoeren met de sneeuwscooter. Nadat we allemaal een mooie helm hebben gekregen volgt er buiten bij de scooters die al klaar staan een uitleg over de do’s en dont’s van het besturen van zo een machine. Voor ons is het ondertussen al de vijfde keer dat we zo een trip doen, maar we blijven toch aandachtig volgen. Greet en Kris rijden helemaal op kop, wij rijden achteraan het peleton. Waneer Jasper, onze begeleider voor vandaag, het startsignaal geeft kunnen we beginnen aan onze rit. Het viel ons al meteen op dat we op andere scooters rijden dan twee jaar geleden. De nieuwe machines zijn ook veel gemakkelijker te besturen dan die van twee jaar geleden. Blijkbaar waren we niet de enigen die daar toen moeite mee hadden.

Onze rit gaat voornamelijk door de vlaktes die in de zomer moerassen zijn, en ook af en toe tussen de bomen. Afwisseling genoeg. Jasper stopt ook regelmatig wanneer er iets interessants te zien valt. Zo zagen we rendieren, roofvogels en zelfs een taiga-gaai. Wanneer we rendieren tegenkwamen op onze route dan hielden we even halt om de dieren niet op te jagen.

Dat het rijden met de sneeuwscooter altijd een avontuur is, dat hebben Greet en Kris aan den lijve ondervonden, want toen ze een bocht iets te ruim namen kwamen ze in zachte sneeuw terecht en kantelde hun scooter.
Geen paniek, want dat is iets wat blijkbaar wel elke trip voorvalt. Met een beetje hulp van de andere deelnemers hebben we hun sneeuwscooter uit de losse sneeuw gekregen en kon er weer gewoon verder gereden worden.

Uiteraard wordt er onderweg ook gestopt voor de traditonele hot juice en gebak. Fijne tradities zijn dat. 
De rest van de trip verloopt zonder problemen en iets na de middag komen we terug aan de lodge aan.

Na de middag houden we effe platte rust, de week is nog lang en we moeten zien dat we onze krachten sparen.
Morgen staat er een programma van een hele dag op de planning. Na het avondmaal trekken we onze warme winterkleding terug aan om nog foto’s in het donker te gaan maken van Lannavaara, en wie weet zien we ’t noorderlicht nog…

Terwijl we terug naar de lodge aan het wandelen zijn, begint de bewolking weer weg te trekken, en ja hoor, daar is het noorderlicht weer. 
We haasten ons naar een donkere plek om dit prachtige natuurfenomeen te kunnen vastleggen. En zo kent ook deze dag weer een mooi einde !