Selecteer een pagina

Vandaag is het onze eerste volledige dag in Gargellen, en we besluiten om al meteen buiten Gargellen te gaan wandelen. In 2018 waren we in de winter in Gargellen en toen hebben we een uitstapje gemaakt naar het Silbertal, in de omgeving van Schruns. Omdat het daar zo mooi was hebben we besloten om het hier ook eens in de zomer te komen bekijken.
We rijden met de auto tot in Silbertal, plaatsen hem op de (betalende) parking en gaan dan met de Kristbergbahn naar boven.

Het is zondag vandaag, en dat is er aan te merken. Het is letterlijk en figuurlijk “vollen bak” op de kabellift. De lift brengt je van in het dorp tot op ongeveer 1500 meter. Daar ligt het vertrekpunt van onze wandeling.
We gaan de Kristberg Rundweg doen, een wandeling van ongeveer 6,5 kilometer die normaal gezien een kleine 3 uur duurt. Maar omdat het vandaag tropisch warm wordt zal ze wel een uurtje langer duren. 

Het eerste deel van de wandeling verloopt in stijgende lijn over verharde wegen. De zon is al flink haar best aan het doen. Al een geluk dat we ons goed ingesmeerd hebben !
In totaal moeten we 436 hoogtemeters stijgen, waarbij het merendeel van deze meters zich in het begin van de wandeling bevinden. Dat is een beetje afzien, maar de gedachte dat het dan nadien grotendeels bergaf gaat maakt ook al veel goed.

Na 3 kilometer maken we een bocht van 180 graden, we zijn op het keerpunt van de wandeling. We ruilen de verharde wegen in voor bospaadjes. Die hebben het grote voordeel dat we in de schaduw kunnen lopen. Op die manier hebben we toch een beetje verkoeling. We stijgen nu ook niet meer zo fel, nog eventjes en we beginnen terug te dalen.

Na een stukje op een smal bospaadje komen we terug op een iets of wat verharde weg uit. Die leidt ons door een heel mooie omgeving. Ondertussen komen we ook regelmatig andere wandelaars tegen. De Kristberg is een wandelberg, en dat is er aan te merken. Maar gelukkig is het hier geen overrompeling, zo erg is het ook nog niet. Wel zijn er veel gezinnen met kleine kinderen op stap. Wij zijn technisch gezien ook met kinderen op stap, alleen zijn ze groter dan ons zelve.

Als we aan de Kristbergsattel aankomen is het einde van de wandeling al in zicht aan het komen. Een plaatselijke boer is zijn koeien water aan het geven. Van hieruit heb je ook een mooi zicht op Dalaas, dat onderaan de “andere kant” van de Kristberg ligt. Er rest ons nog een ietwat lastige afdaling op paadjes die vol met boomwortels liggen en we zijn terug beneden.

Voor dat we terug naar beneden glijden met de lift gaan we nog even een lekkere apfelstrudel consumeren in de Knappastoba hut. Daarna gaan we terug met een volle bak naar beneden. Het is ondertussen al zo warm geworden dat een duikje in het zwembad ons heel veel deugd zal doen. Vorige jaren moesten we ook altijd jetons kopen voor de jacuzzi. Het goede nieuws is dat dit niet meer moet, het slechte is dat de jacuzzi’s niet meer werken…
Maar dat bederft de pret niet voor ons, we zijn al meer dan tevreden met het zwembad.

Wie het interesseert kan hieronder nog het traject en het hoogteprofiel van onze wandeling zien.