Selecteer een pagina

De dag begint zwaar bewolkt vandaag. Het ziet er naar uit dat het wel eens een beetje zou kunnen regenen. Omdat we de vorige dagen al flink gewandeld hebben doen we het vandaag een beetje rustiger aan.
We trekken naar Dornbirn, naar Inatura, dat is een kruising tussen een museum en een science-center. En gezien we een beroepsverleden in deze sector hebben, is dat een reden te meer om er eens te gaan kijken.
Als we in Schruns passeren gaan de hemelsluizen open. Regen komt met bakken tegelijk uit de lucht gevallen. Uit ervaring weten we dat dit soort buien nooit erg lang duurt, en dat het deze middag waarschijnlijk weer volop zomer zal zijn. De rit naar Dornbirn is ongeveer 70 kilometers vanuit Gargellen, maar gaat grotendeels over de snelweg. Op een klein uurtje staan we op de parking van Inatura. Dank zij onze FreizeitsKarte krijgen we ook nog eens 10 procent korting op de inkomprijs. Dat is ook mooi meegenomen.
Ons bezoek aan Inatura begint met een tijdelijke tentoonstelling over voedsel.

Na de thema-tentoonstelling gaat het verder naar de vaste opstellingen. Die bevinden zich in een oude fabriekshal die heel mooi hergebruikt werd. Je vind hier zowel opstellingen om te experimenteren met licht en elektriciteit, als heel veel info over de fauna en flora in Vorarlberg.

Als we terug buitenkomen uit Inatura is er van de regen en het onweer van deze morgen niks meer te bespeuren. We rijden terug in de richting van Gargellen, maar doen eerst nog een tussenstop in Golm.
Daar gaan we met kabelbaan helemaal tot boven bij Berghof Golm, waar we een lekker soepje gaan consumeren.

Na onze korte break gaan we terug tot aan het eerste tussenstation van de kabelbaan. We hebben dit jaar nog niet met de Alpine Coaster van Golm gereden, en gaan daar nu verandering in brengen.
Je kan de rit van boven naar beneden hier bekijken in 360 graden weergave : https://youtu.be/3qMUng9f5iA
Wanneer je het filmpje bekijkt kan je om je heen kijken in alle richtingen, en je kan ook zien hoe hard we gaan, hoe hoog we zitten, en zelfs waar we zitten.