Selecteer een pagina

Vandaag zoeken we het eens buiten Montafon. We trekken naar Klösterle, waar zich de Sonnenkopfbahn bevindt. Telkens we naar Serfaus op vakantie gaan hebben we deze kabelbaan al naast de weg gezien. Omdat onze Freitzeitskarte ons de mogelijkheid biedt om deze lift gratis te gebruiken gaan we ze dan maar eens gebruiken.

Boven op de Sonnenkopf is er een restaurant en een grote speeltuin. Ze noemen dat daar ook het Bärenland. Beren zijn er prominent aanwezig. Zelfs als je met de kabelbaan naar boven gaat, is de kans groot dat je samen met een paar beren in de kabine zit.

Ons plan is om vandaag te voet terug naar het dalstation van de Sonnenkopfbahn te keren. Volgens de wegwijzer die hier staat zou dat ongeveer anderhalf uur gaan duren. We kennen ons zelf een beetje en rekenen er op dat het wel een beetje langer gaat duren. De tijden op de wegwijzers zijn hier meestal eerder optimistisch voorgesteld.

In tegenstelling tot gisteren gaan we vandaag niet veel moeten klimmen. We moeten van het bergstation tot aan het dalstation, da’s een goeie 1000 meter dalen.
De zon is nog niet echt doorgebroken, het begint zelfs een beetje donkerder te worden. Zouden we een regenbui over ons heen krijgen ? Even later is het zover, een frisse bui valt uit de lucht. We stoppen ons fotogerief even weg, want in tegenstelling tot ons zelve kan dat de regen niet zo goed verdragen. Een kwartiertje later is het alweer voorbij en begint de zon langzaam door te breken.

Na regen komt zonneschijn zegt men, en dat is ook bij ons het geval. De grijze wolken worden omgeruild voor een mooie blauwe hemel. Dat maakt het wandelen des te aangenamer.

Onze afdaling was in totaal een goeie 11 kilometer lang, daarbij is het nodige zweet gevloeid. Als we beneden aankomen gooien we snel onze rugzak en wandelstokken in de auto en gaan met de kabelbaan terug naar boven.
Neen, we gaan dezelfde wandeling niet nog eens doen, maar we gaan nog iets drinken in het Sonnenkopf-restaurant. Daarna is het tijd om terug af te dalen, deze keer wel met de kabelbaan…