Selecteer een pagina

We zijn al drie dagen in Fiss, en nog altijd niet in Serfaus geweest. Dat kunnen we zo niet laten, dus trekken we vandaag richting Serfaus. Omdat de weersvoorspelling zegt dat het deze namiddag kan regenen, en dat er ook meer wolken aan de hemel hangen dan de vorige dagen, gaan we maar een korte wandeling doen. We vertrekken vanuit ons appartement naar de Waldbahn. Deze brengt ons naar het bergstation van de Sunliner.

Met de Sunliner dalen we dan af tot in Serfaus, waar we tenslotte overstappen op de Komperdell-bahn die ons tot aan het Kölnerhaus brengt. Van daar gaat het via het Murmliwasser speelpark voor grote en kleine kinderen naar het begin van de Six Senses wandeling.

De Six Senses themaweg is een wandeling die de zintuigen prikkelt. Dat gebeurt doormiddel van allerlei opstellingen. Zo worden je zintuigen op de proef gesteld, net zoals je evenwichtsgevoel. De wandeling verloopt langs brede wegen en is niet te steil. Je hebt geen wandelstokken nodig om deze wandeling te doen. Gewoon goeie schoenen dragen volstaat al.

Tijdens deze wandeling houden we ook altijd even halt voor een speciaal ritueel. We eren de Heilge Eddy, patroonheilige van de draaierigen en de onevenwichtigen. Dat gaat telkens gepaard met het uitvoeren van een ritueel dat het gloriemoment van de Heilige Eddy uitbeeldt. Mensen die ons beter kennen, die weten waarover het hier gaat 😉

Na onze uitvoering van het ritueel trekken we verder. Onze volgende stop wordt de Hög Alm, waar we ons vochtgehalte terug op peil gaan brengen. Er is dan misschien wel regen voorspeld, maar daar is op dit moment weinig van te merken.

In onze herinnering was het nog een eindje stappen van de Hög Alm tot aan de Hög See. Maar ofwel heeft men deze twee naar elkaar toegeschoven, ofwel hadden we de afstand schromelijk overschat. Want je kan van aan de voordeur van de Hög Alm de Hög See al zien. Hier gaan we, net zoals in Fiss een ritje doen op de coaster die zich hier bevindt. In Fiss is dat de Fisser Flitser, hier in Serfaus is dat de Schneisenfeger, een mooie gethematiseerde baan. Ook hier zet Chelsea onze 360 graden video helm weer op haar hoofd om de rit vast te leggen voor het nageslacht. De beelden van deze rit plaatsen we binnen een paar weken online. Maar we kunnen zeggen dat ze vrij spectaculair zijn !

Onze timing was perfect vandaag. De eerste druppels beginnen te vallen op het moment dat we klaar zijn met onze rit op de Schneisenfeger. We begeven ons dan maar naar het tussenstation van de Alpkopfbahn, om zo terug te keren naar Serfaus.
Van daaruit gaat het dan weer via de Sunliner en de Waldbahn terug naar Fiss. Als we terug beneden aan de Waldbahn zijn aangekomen is het ergste van de regenbui al weer achter de rug. Het is nu tenminste een beetje frisser. Zo heeft elk nadeel zijn voordeel …