Selecteer een pagina

​Gisteren hebben we de hele dag in Miniatur WunderLand gezeten, vandaag gaan we Hamburg een beetje nader verkennen. We beginnen de dag net zoals gisteren met een stevig ontbijt. Daarna trekken we onze wandelschoenen aan en trekken we richting stadscentrum. Ook vandaag gaan we we enkel gebruik maken van onze stappers om ons te verplaatsen. Kwestie om wat calorietjes te verbranden. Gisteren hebben we een dikke 14 km afgelegd, vandaag moet het minstens evenveel zijn.
Onze eerste bestemming is “Der Michel”, en neen dat is niet een sympathieke radiomaker uit het Limburgse Peer, maar wel het koosnaampje dat de Hamburgers geven aan hun Sint Michaelis-kerk. Deze kerk is één van de kenmerken van Hamburg. Met zijn 123 meter steekt ie ver boven de skyline van de stad uit. Je kan de kerk en de toren als toerist bezoeken, en gelukkig voor ons is er een lift die je in een mum van tijd tot op 102 meter brengt. Van daar uit heb je een prachtig uitzicht over de stad en de haven.

​Nadat we de nodige foto’s en videobeelden geschoten hebben is tijd om terug naar de begane grond af te dalen. Dat doen we echter niet met de lift, maar via de trap, Naar beneden gaat nu eenmaal veel vlotter. We brengen ook een bezoek aan de kerk zelf, zo zijn we sinds lange tijd nog eens in een kerk geweest ;).
Daarna zetten we koers naar de oever van de Elbe, de rivier waaraan Hamburg gelegen is. Omdat we ook de haven eens van naderbij willen bekijken, en het nog een beetje te koud is om dat al zwemmende te doen, doen we een rondvaart door de haven.

Op de terugweg naar ons hotel maken we ook nog een korte omweg via de alomgekende Reeperbahn. Niet dat we op zoek zijn naar de dames van lichte zeden. Maar je vindt hier ook het Panoptikum, een wassenbeeldenmuseum. In dit museum tref je heel veel (voor ons niet altijd even bekende) Duitse mediafiguren aan, maar er zijn ook nog een hele hoop andere historische figuren terug te vinden. Het is weliswaar niet zo uitgebreid als Madame Tussaud in London. Maar je kan er toch een dik uurtje in rondlopen.